Belföld

Az MSZP az állampolgársági eljárásokat véleményezi

Parlamenti bizottsági üléseket hívna össze a párt

Tömeges korrupciót feltételez az MSZP az állampolgársági eljárásokban, ezért a párt vizsgálatot sürget az ügyben az Országgyűlés bizottságaiban.

Kiss László MSZP-s képviselő szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: az egyszerűsített honosítás lehetővé tételével a kormány célja egyértelműen a szavazatszerzés volt, amit az is mutat, hogy a célszámokat választási évekre határozták meg: "2014-ben ötszázezer, 2018-ra pedig egymillió állampolgárt ígért Orbán Viktornak Semjén Zsolt". 
Kiss szorgalmazza, hogy az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága foglalkozzon az üggyel, emellett egy vizsgálóbizottság felállítására is javaslatot tett.  
Az Index kedden írt arról, hogy elképesztő maffia épült a kettős állampolgárságra, óvatos becslések szerint is tízezrével kaphattak állampolgárságot hamisított papírokkal ukránok, oroszok, szerbek. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az ügy kapcsán leszögezte: a legszigorúbb államigazgatási ellenőrzés mellett és szükség esetén rendőrségi és titkosszolgálati kontrollal történik a honosítás.