Belföld

Átütemezi a Klik a tartozásokat

Megszületett a megegyezés a gázszolgáltatóval

 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke tárgyalt az E.ON vezérigazgató-helyettesével és megegyeztek a közüzemi szolgáltatónál fennálló tartozások kifizetésének ütemezéséről - közölte a Klik.

A Sonline csütörtökön írt arról, hogy sokmilliós adósságot halmozott fel a Klik az E.ON gázszolgáltatóval szemben, a tartozások miatt a cég elkezdte lekapcsolni a rendszerről több somogyi település iskoláját. Információik szerint Mernyén csütörtökön zárták el a gázt, Somogyjádra pedig péntek délelőtt vonulnak ki a szakemberek. A portál úgy tudja, több település is érintett lehet, nemcsak Kaposvár, hanem Siófok környékén is. 
A Klik az üggyel kapcsolatban mindössze annyit közölt, a központ elnöke, Hanesz József - annak érdekében, hogy a kialakult helyzet rendeződjön - tárgyalt az E.ON vezérigazgató-helyettesével és megegyeztek a kifizetések ütemezéséről.

Együtt: A kormány minden iskolának garantálja a gázszolgáltatást!
Az Együtt felszólította a kormányt, haladéktalanul intézkedjen, hogy egyetlen iskolában se kössék ki a vezetékes gázt.
Az ellenzéki párt arra reagálva közölte, hogy sajtóinformációk szerint kikapcsolták a gázt több somogyi iskolában, így Mernyén és Somogyjádon."Bár tanítási szünet van, a probléma jelentőségét fokozza, hogy mindkét településen az iskola konyháján főznek a szociális étkeztetésben résztvevőkre, és innen látnak el számos más falut" - hangsúlyozta az Együtt, amely szerint így összesen több mint tíz település szociális étkeztetése kerül veszélybe. A párt szerint a Fidesz-kormány elhibázott központosító intézkedései miatt ismét a leginkább kiszolgáltatott emberek kerülnek még nehezebb helyzetbe. Az Együtt kezdettől ellenezte a Klik felállítását, hiszen pontosan a mamutszervezet lomhaságából erednek az ilyen problémák - írták, hozzátéve: mindezek miatt továbbra is követelik a Klik megszűntetését, és az oktatási intézmények visszaadását a helyi közösségeknek.