Belföld

Átszervezések a Népszabadság tulajdonosánál

 Közös irányítás alá szervezte Magyarország legnagyobb elérésű napilap-portfólióját tulajdonosa, a Mediaworks. Erről a társaság kedden adott ki közleményt.  

Az új szervezeti egység a korábban elkülönülten működő közéleti és gazdasági, regionális és sportüzletág összevonásával jött létre, vezetője a társaság tavalyi megalakulása óta a közéleti és gazdasági üzletágat vezető Hanák Tamás lett.

A többek között nyolc megyei napilapot, a Grátisz-lapcsoportot, a Népszabadságot, a Világgazdaságot, a Nemzeti Sportot, valamint a napilapokhoz kapcsolódó időszaki kiadványokat és online portálokat magában foglaló napilapüzletág a vállalat legnagyobb szervezeti egysége lett, mintegy 400 munkavállalójával.

Az üzletág-igazgató munkáját a jövőben új feladatkörben Póré László mint regionális lapigazgató, valamint Sinkovits András sportlapokért felelős lapmenedzser segíti. Sinkovits András korábban marketing menedzserként dolgozott a kiadóban, Póré László új feladatköre mellett továbbra is megtartja Baranya és Tolna megyei kiadóvezető-főszerkesztő pozícióját. Papp Gábor, a sport, szórakoztató és regionális média üzletágak igazgatója közös megegyezéssel távozik a cégtől – tudatták.