Belföld

Amerikának Pokorni lenne a megfelelő

A Fidesz megdönthetetlen, de Orbán eltávolítható - értettek egyet a konferencia résztvevői

Az elszigetelt Magyarország és a globális világ című külpolitikai konferencián, talán először közelítették meg tudományos alapossággal Magyarország jelenlegi helyzetét. „A felszólalók beszédei már ismertek, eleget citálták a különböző újságokban, netes portálokon. Viszont arról, ami a nyilvánosság nélkül hangzott el a konferenciát követő háttérbeszélgetés alkalmával, csak nálunk olvashatnak” – írja a fullank.com vasárnapi cikkében.

A portál megbízható forrásra hivatkozva azt állítja, abban szót értettek a résztvevők, hogy a Fidesz jelenlegi, még mindig hatalmas társadalmi beágyazottsága mellett e pillanatban megdönthetetlen. Viszont Orbán Viktor – forrásaik szerint – eltávolítható. Reálisan ez a forgatókönyv lenne valószínű. A konferencián Gyurcsány Ferenc mellett Paul Lendvai és az amerikai ügyvivő, André Goodfriend is részt vett.
 
Ezen a háttérbeszélgetésen három név is elhangzott. Orbán helyett Navracsics Tibor, Pokorni Zoltán, esetleg Varga Mihály személye elfogadhatóbb lenne a kormányfői székben – számol be a fullank.com. Előbbiek esetében ugyanis, feltételezhetően, elindulhatna valamiféle párbeszéd, ami már régóta hiányzik a magyar belpolitikában és a nemzetközi kapcsolatokban – így a cikk.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom