Belföld

Alkotmánybírósághoz fordul az LMP útdíj-ügyben

Már a bevezetés gyorsaságát is alaptörvény-ellenesnek tartja a párt

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul az LMP az új útdíjfizetési szabályok miatt, amelyeknek már "a rajtaütésszerű" bevezetését is alaptörvény-ellenesnek tartja a párt - közölte Szél Bernadett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az LMP társelnöke elfogadhatatlannak nevezte az elkerülő utak fizetőssé tételét, ami szerinte az agglomerációs településeken a jövő generáció érdekeit is veszélyezteti. 
Szél Bernadett szavai szerint több mint ötven ellenzéki képviselő adta aláírását a kezdeményezéshez, de hétfőn még várják további (akár kormánypárti) képviselők támogatását is. 
A politikus arról is beszámolt, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága hétfőn tárgysorozatba vette a nemi esélyegyenlőséggel foglalkozó eseti bizottságra vonatkozó kezdeményezésüket. 
Közölte: ha a testület elképzelésüknek megfelelően állhat fel, akkor egy éven át, paritásos alapon, szakértők bevonásával működne, hogy ajánlásokat fogalmazzon meg a kabinet számára.
Szél Bernadett Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi budapesti látogatásáról szólva kijelentette: a magyarországi találkozóval Orbán Viktor miniszterelnök egyre függőbb helyzetbe sodorja az országot.