Belföld

Áder vállalja újabb államfői jelölését

Elfogadja Áder János köztársasági elnök a Fidesz elnökségének jelölését a jövő tavaszi parlamenti államfőválasztásra. Az elnökség döntéséről Orbán Viktor miniszterelnök személyesen tájékoztatta Ádert.

Az államfő a Köztársasági Elnöki Hivatalon keresztül tegnap azt közölte a távirati irodával, hogy az alaptörvény rendelkezéseinek megfelelően vállalja a tavasszal esedékes, demokratikus megméretést. Azt írta, az államfői megbízatásra eddig is olyan alkotmányos szolgálatként tekintett, amelynek ellátása során a köztársaság elnöke a magyar nemzetnek tartozik felelősséggel és számadással. Emlékeztetett, hogy a köztársasági elnöki megbízatás újabb vállalására szóló felkérést követően sokan biztatták a megkezdett munka folytatására. Kitért arra is, hogy újbóli megválasztása esetén céljai és személyes vállalásai a jövőben is változatlanok maradnak. Kiemelt feladatának tartja a törvényalkotás feletti alkotmányos kontroll gyakorlását, valamint továbbra is minden tőle telhetőt megtesz a természeti környezet védelme, a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalás társadalmi szintű megerősítése, valamint a magyar értékek és magyar érdekek következetes nemzetközi képviselete érdekében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom