Belföld

A kormányszóvivő méltóságteljes ünneplésre kér mindenkit

A hírek szerint többen meg akarják zavarni az ünnepet, egyetlen céljuk a megemlékezés megzavarása - fogalmazott Kovács Zoltán

A kormány megteremtette az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc méltó megünneplésének kereteit, ezek között mindenkinek méltóságteljesen kell megemlékezni - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján, a Magyar Nemzeti Múzeum előtt.

A kormányszóvivő méltóságteljes ünneplésre kér mindenkit

A kormányszóvivő kiemelte: jelenleg is folynak az utolsó próbák az ünnep előtt, a rendezvények méltó keretet adnak a megemlékezésnek. De fontos feltétel a méltóságteljes ünnepelés is, és a hírek szerint többen meg akarják zavarni az ünnepet, egyetlen céljuk a békés és méltóságtejes megemlékezés megzavarása - fogalmazott.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: mindenki részéről méltóságteljes viselkedést kérnek.
Kifejtette: szerdán országszerte több mint 650 eseményt rendeznek az ünnep tiszteletére, és minden szervező, politikai párt felelőssége, hogy ezeken a méltóságteljességet garantálja.

kovács
A szóvivőt megkérdezték arról, hogy Medgyessy Péter volt kormányfő a 4-es metró beruházásával kapcsolatos keddi gazdasági bizottsági meghallgatáson úgy fogalmazott, "eléggé felzaklatott állapotban" volt, amikor az SZDSZ-szel kapcsolatban annak idején azt mondta, a párt "teli van korrupciós ügyekkel". Halász János ezt úgy kommentálta: Medgyessy Péter vagy akkor hazudott, vagy most, vagy mindig hazudni szokott. Jó lenne, ha a volt miniszterelnök nem összevissza beszélne, hanem számot adna politikai felelősségéről - mondta, hozzátéve, hogy a bizottsági ülés után folytatni kell az ügy feltárását.