Belföld

A Soros-hálózat kétezer embere dolgozik Orbán Viktor ellen

Vizsgálatot indít a NAIH a tranzitzónákban történt adatgyűjtések ügyében - A Fidesz az izraeli nagykövet közbenjárását kéri

Soros György pénzügyi alapjának korábbi vezetője egy hangfelvételen beszél arról, hogy a spekuláns üzletember politikai véleményének és akaratának érvényre juttatását szolgálják az általa pénzelt alapítványok.

Ezek az alapítványok összefüggő, együttműködő hálózatot alkotva politikai tevékenységet végeznek, szembe menve a szabad választásokon megválasztott kormányokkal. De, ahogy az egyik civilnek mondott szervezet vezetője mondja, végeredményben ez is csak a pénzről szól, olvasható a Magyar Időkben.

Vizsgálatot indít a NAIH 
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálatot indít a tranzitzónákban történt adatgyűjtések ügyében - közölte a hatóság elnöke szerdán.
Péterfalvi Attila elmondta, Genfben épp egy emberi jogi tanácskozáson vett részt, amikor olvasta a Magyar Időkben megjelent hírt, miszerint adatgyűjtést folytattak a migránsok körében. Mint kifejtette: az adatvédelmi hatóság felel a schengeni adatkezelések ellenőrzéséért. Ez nem csak nemzeti, hanem uniós kötelezettségük is - tette hozzá.
A tranzitzóna Magyarország területén van, így az ottani adatkezelésekre is vonatkozik az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény - ismertette a hatóság elnöke, hozzátéve: a NAIH nyilvántartásában nem szerepel ez az adatgyűjtés. Ezért a hatóság felkeresi az érintett szervezetet: igaz-e, hogy a menekültekről adatbázist vezetnek. Minden részletkérdést tisztázni kell - szögezte le Péterfalvi Attila sorolva: kiket érint az adatgyűjtés, erről milyen adatbázist vezetnek; mi az adatkezelés jogalapja, célja; s továbbítják-e az adatokat valahova.
Mindezeknek szerepelnie kellene a NAIH adatvédelmi nyilvántartásában, de abban nem találták nyomát - jegyezte meg a hatóság elnöke, hozzátéve: ezt az ügyet ki kell vizsgálni.
Kedden a Fidesz felszólította a hatóságokat, hogy minden részletében vizsgálják ki a "Soros-szervezetek" Magyarország ellen irányuló tevékenységét azt követően, hogy a Migration Aid egyik vezetője Siewert András beismerte, hogy illegális adatgyűjtést folytattak a határzónában, a migránsok körében. A Soros-hálózat mind ez idáig elszántan tagadta, hogy létezne egyáltalán, és ugyanezt teszi a hazai és a külföldi baloldali-liberális politikai és médiabirodalom.

A Magyar Idők birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen Tracie Ahern, a Soros Fund Management, azaz Soros amerikai hedge fundjának, pénzügyi alapjának korábbi pénzügyi vezetője beszél, aki 2007 és 2015 között töltötte be ezt a tisztséget, s így első kézből ismeri Sorost és a terveit. Tracie Ahern egy beszélgetésen arról szólt, hogy Soros a Nyílt Társadalom Alapítványt (Open Society Foun­dations) eszközként használja a politikai véleménye érvényre juttatására az Egyesült Államokban és Európában.

Tracie Ahern a beszélgetésben elismerte, hogy az alapítványt valójában politikai befolyásolásra használják, az erről szóló kérdésre azt felelte: „ Nos [az alapítvány] erre való, igen.” Amikor beszélgetőtársa az Orbán Viktorral folytatott vitájáról és Magyarországról kérdezi, Tracie Ahern arról beszél, hogy „mostanra valószínűleg több milliárd dollárt költött” Magyarországon Soros az alapítványán keresztül. Ahern ezzel összefüggésben azt is hozzátette: legalább kétezer ember dolgozik ott (Magyarországon), hogy érvényre juttassák Soros akaratát.

Kormányzati Tájékoztatási Központ: Szánalmas magyarázkodás

Amit a Migration Aid képviselője ma előadott, az egy szánalmas magyarázkodás - olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében, amely kiemeli: továbbra sem kaptunk választ arra, hogy "építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal".

Kormányzati Tájékoztatási Központ emlékeztet: a Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése. "Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak. Hiába csípnek, rúgnak és harapnak, ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, az csak erősíti a véleményünket: a Soros szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni, az erről szóló STOP Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni" - szögezi le a közlemény.

Fidesz: Az izraeli nagykövet közbenjárását kérjük a Soros-hálózatot leleplező hangfelvétel kiadása miatt
A Fidesz-KDNP Izrael budapesti nagykövetének Yossi Amraninak a közbenjárását kéri annak érdekében, hogy a magyar kormány megkaphassa a The Jerusalem Posttól a "Soros-hálózatot leleplező" hangfelvételt - jelentette be Hollik István a KDNP országgyűlési képviselője szerdán Budapesten

A Fidesz-KDNP nevében szerdán személyes találkozót kért a diplomatától, azért, hogy átadhassa az erről szóló levelet - közölte a politikus.

Mint elmondta: abban kérik a nagykövet segítségét, hogy a magyar kormány megkaphassa azt a hangfelvételt, amely bizonyítja, a "Soros-hálózat" nemzetbiztonsági szempontból veszélyes módszerekkel akarja megzsarolni Magyarországot.

A lap oknyomozó munkájának köszönhetően készült egy hangfelvétel, amiből kiderül, hogy Dénes Balázs, az egyik "Soros-szervezet" vezetője a német kormányon és német vállalatokon keresztül akarja megzsarolni Magyarországot. Ezzel akár kockára téve több tízezer magyar ember munkahelyét is - jelentette ki Hollik István.
A nagykövetet közbenjárását a súlyos nemzetbiztonsági kockázatokra tekintettel kérik - mondta a kereszténydemokrata politikus.