Belföld

A Munkáspárt üdvözölte a Fidesz-KDNP győzelmét

A Munkáspárt megítélése szerint a Fidesz győzelme megfelelt a magyar társadalom többsége elvárásainak

Üdvözölte a Fidesz-KDNP választási győzelmét Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke vasárnap éjszaka a párt budapesti székházában tartott sajtótájékoztatóján. 

"A Munkáspárt megítélése szerint a Fidesz győzelme megfelelt a magyar társadalom többsége elvárásainak. A szavazók domináns része a Fidesz kormányzását úgy ítélte meg, hogy belpolitikai stabilitást teremtett. Örülünk a stabilitás megőrzésének, örülünk annak, hogy a Fidesz győzelme lehetővé teszi a magyar függetlenségi politikának és a keleti nyitás politikájának folytatását. És örülünk annak is, hogy olyan párt győzött, melynek álláspontjával migráció kérdésében a Munkáspárt álláspontja is megegyezett" - mondta el Thürmer Gyula. 

A párt országos listájára leadott szavazatok száma megközelítette a 13 ezret. Ez a szavazatok 0,3 százalékát jelenti, ami bár visszaesés a 2014-es választáson elért 0,6 százalékhoz képest, de az elnök értékelése szerint nagyságrendileg megfelel az elmúlt tíz évben felmutatott eredményeknek. 

"A parlamentek kívüli pártok közül az elsők között vagyunk. A munkáspárt megmaradt a politikai színtéren: a választáson  57 egyéni képviselővel és egy erős országos listával vettünk részt" - értékelte az eredményeket Thürmer Gyula.