Belföld

A Jobbik még mindig a kudarcot értékeli

Vona Gábor is részt vett pártja háromnapos frakcióülésén, amelyen többek között meghatározzák az új irányvonalat

Ma zárul a Jobbik frakcióülése, melyen a választási kudarc után lemondott Vona Gábor is részt vett. Sneider Tamás elnök ismertette a Jobbik új stratégiáját.

Sneider Tamás 20180914
Ficsor Márton)

Vona Gábor volt pártelnök is részt vett a Jobbik ma délben záruló háromnapos frakcióülésén Kiskőrösön – számolt be a párthoz közel álló Alfahir.hu. A Jobbik elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton a portálnak elmondta, Vona és Szabó Gábor pártigazgató bevonásával értékelik a parlamenti választás tanulságait, a párt anyagi helyzetét, levonják a megfelelő következtetéseket, és meghatározzák az új politikai irányvonalat. Az ülésen Sneider Tamás pártelnök ismerteti új stratégiáját, amelyet a párt szeptember 29–én tartandó kongresszusán vitatnak meg. Sneider a Népszavának elmondta, stratégiájuk kulcs- szavai a szabadság és az igazságosság lesznek. Fideszes propagandának nevezte a híreket, amelyek szerint a pártban egyre nagyobb az elégedetlenség vele és Gyöngyösivel szemben.

A pártját többször keményen bíráló Volner János alelnökkel való viszonyáról Sneider Tamás annyit mondott, „Jó. Annak ellenére is, hogy voltak bizonyos kiszólásai.” Volner egy korábbi Facebook–bejegyzésében azt írta, hogy ha őt választották volna pártelnöknek, akkor talán sikerült volna megakadályozni a pártszakadást. Snei­der szerint a pártszakadás elkerülhetetlen tisztulási folyamat volt, amelyért nem érez felelősséget. Elmondta azt is, hogy a Jobbikból kizárt és kilépett politikusok által alapított Mi Hazánk Mozgalomból többen jelezték, szeretnének visszalépni a pártjukba. Egyetlen emberről sem tudunk, aki a szeretne tőlünk visszatérni a Jobbikba – reagált a Magyar Hírlapnak Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke. Ezt mondta Novák Előd alelnök is, hozzátéve, hogy „küldhettek is valakit” ezzel a feladattal a Jobbikból. Majd az Európai Néppárt sajtófőnökének a Jobbik csatlakozási szándékára lapunknak adott reakcióját idézte „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos.”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom