Belföld

A Jobbik kampányra költötte az adományokat

A párt a Postának is hatalmas összeggel tartozik

Az ÁSZ-büntetés kifizetésére kapott adományokat a Jobbik a parlamenti választási kampányra költötte – jelentette ki a párt elnökhelyettese.

Gyöngyösi Márton  az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtökön a műsorvezető hosszas faggatódzására beszélt arról a százmilliónál is több adományról, amit akkor juttattak a polgárok  a Jobbiknak, amikor a pártra kiszabta az Állami Számvevőszék a 660 millió forintos bírságot.

Most kiderült, hogy ez a pénz nem a büntetésre, hanem kampányra ment el. A kérdés azért fontos, mert miközben Volner János arról beszélt, hogy ezt a pénzt mindenképp az ÁSZ-bírságra költik majd, Novák Előd arról írt, hogy a párt ezt a pénzt igazából elköltötte. Ezért firtatta a műsorvezető is a kérdést, mire Gyöngyösi arról kezdett beszélni, hogy kampányidőszak volt, ami nagyon költséges. Gyöngyösi szerint a pénzt az emberek a Jobbik támogatására adták, hiszen a párt választási győzelemre készült, és annak érdekében, hogy változások legyenek, minden forrást erre a kampányra fordított.

„Ez egy összetett dolog: tehát nagyon sok ember a Jobbiknak adta, a Jobbiknak a kampány megtámogatására. Az ÁSZ-bírság és az ÁSZ-nak a büntetése, illetve a Jobbiknak a kormányváltó szándéka, ezek azért összefüggő dolgok“ – mondta Gyöngyösi.

A politikus megerősítette a műsorvezető felvetésére, hogy a párt most szegény, mint a templom egere, s ezért sem tud megegyezni a Magyar Postával, melynek ugyancsak hatalmas összeggel tartozik.

Arra a felvetésre, hogy vajon erkölcsileg nem aggályos-e, hogy a pénzt, amelyet az emberek az ÁSZ-bírság kifizetésére adtak, kampányra költötte a párt, Gyöngyösi azt válaszolta: azok, akik kimondottan erre a célra adták a pénzt, a párt visszafizeti az adományt.

 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom