Belföld

A Fidesz a becsületes munkából élőknek segít

Cél a jövedelem adójának folyamatos csökkentése

A Fidesz szerint elsősorban a becsületes munkából élőket segítik a kormány jövő évi adócsökkentési javaslatai, amelyeket a sikeres gazdaságpolitika tesz lehetővé.

tuzson bence
A szóvivő úgy fogalmazott, a Fidesz a családok pártján áll és a korábbi szocialista kormányokkal ellentétben nem gondolkozik megszorító csomagokban.

Kiemelte a kétgyermekes családok adókedvezményének kiterjesztését is, ez – mint mondta – 350 ezer családnak 15 milliárd forintos jövedelemtöbbletet biztosít. A szóvivő kitért arra is, hogy a kormány 2019-ig meg szeretné duplázni a kétgyermekes családok adókedvezményét, ennek első lépéseként jövőre 20 ezer forintról 25 ezer forintra emelkedik az igénybe vehető kedvezmény mértéke.

A Fidesz-frakció szóvivője a kedvezmények eredményeire példaként említette, hogy a két átlagkeresővel rendelkező, gyermektelen családok havi 4700 forinttal, vagyis évente 56 ezer forinttal vihetnek haza többet, míg a két gyermeket nevelő, minimálbérből élő családok havi 7100, évi 85 ezer forinttal keresnek többet. Az ugyancsak két gyermeket nevelő, de átlagkeresetű családok jövedelme pedig havonta több mint 9 ezer forinttal emelkedhet.

Tuzson Bence emellett fontos könnyítésnek nevezte az emberek kiadásainak a kisebb adók és illetékek megszüntetéséből származó, 10 milliárd forintos mérséklését, ami a kabinet hosszú távú közigazgatási rezsicsökkentési programjának része.