Belföld

A DK támogatja Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségét

A párt jóváhagyta az ellenzéki együttműködési tervet

A Demokratikus Koalíció elnöksége kedden megvitatta az MSZP, az Együtt-PM és a DK közötti egyezséget, és jóváhagyta az együttműködést az október 12-ei budapesti önkormányzati választásra - közölte a párt sajtóirodája. Az ellenzéki párt támogatja Falus Ferenc volt tiszti főorvos főpolgármester-jelöltségét is.

A DK szerint tisztességes, korrekt, és minden fél számára méltányos megállapodás született.
Falus Ferencet az egészségügy kiváló szakértőjeként jellemzi a párt közleménye, aki államigazgatási tapasztalatokkal is rendelkezik. Becsületes demokrata, hiteles személy, akinek esélye van leváltani Tarlós Istvánt, a Fidesz jelöltjét - teszi hozzá a DK.
A DK elnöksége elfogadta a kerületekre vonatkozó megegyezést is, és abban bízik, hogy a 2010-es eredménynél, a három kerületi győzelemnél jelentősen több polgármesteri és közgyűlési helyet szerez majd meg az ellenzék.
A párt továbbra is fenntartja véleményét, hogy a fővárosi önkormányzati választójogi törvény egyoldalú és inkorrekt módosítása miatt nem lesz szabad és tisztességes a választás, ezért a DK nemzetközi szervezetekhez is fordult - olvasható a közleményben. "Az egységes indulás lehetősége azonban esélyt kínál arra, hogy Budapest a torzított szabályok ellenére is újra a szabadság, a demokrácia és a társadalmi szolidaritás városa legyen" - hangsúlyozza a közlemény.