Belföld

A dollárbaloldal piszkos kampányára mehetett a külföldi pénz

Múlt hét óta immár négymilliárd forint érkezéséről lehet tudni

Mintegy kétmilliárd forintot utaltak az Egyesült Államokból és Svájcból a baloldal piszkos kampányának egy részét évek óta intéző EzaLényeg kiadójának. A balliberális portál a lejárató tartalmait súlyos százmilliókkal hirdette az elmúlt években. A kiadó cég vezetője és a portál főszerkesztője egyaránt régi Bajnai-munkatárs, csakúgy mint az egyik fő pénzosztó, az Action for Democracy alapítója, Korányi Dávid – írja az mno.hu.

A dollárbaloldal piszkos kampányára mehetett a külföldi pénz
Múlt hét óta immár négymilliárd forint érkezéséről lehet tudni (képünk illusztráció)
Fotó: MH

A Nemzeti Információs Központ múlt szerdán nyilvánosságra került, a nemzetbiztonsági bizottság számára készült második részjelentése alapján még annál is több pénz érkezhetett a dollárbaloldalnak külföldről, mint amennyiről eddig tudni lehetett. Tavaly novemberben ugyanis előbb hárommilliárd forint átutalása derült ki, viszont múlt hét óta immár négymilliárd forint érkezéséről lehet tudni. A többletet jelentő nagyjából egymilliárdos összeg pedig szinte kizárólag egyetlen vállalkozáshoz, az Oraculum 2020 Kft.-hez került.

Ez azt jelenti, hogy az Action for Democracy összességében öt részletben utalt tavaly márciusban 1 082 864 792 forintot a korábbi Gyurcsány–Bajnai-tanácsadó, ifjabb Páva Zoltán cégének. Mindemellett múlt szerdán arra is fény derült, hogy további 887 millió forint érkezett az EzaLényeg nevű portált működtető gazdasági társasághoz 2021 szeptembere és 2022 februárja között Svájcból, egy ottani alapítványtól.

Utóbbi szervezet céljai között a Nemzeti Információs Központ jelentése szerint olyan fennkölt eszmék szerepelnek, mint például a „vallási, etnikai és nemi sokféleség, az egyenlőség tiszteletben tartása” vagy „humanitárius segítségnyújtás”. A dokumentum szerint „az alapítvány programokat indíthat, és támogathat minden olyan intézményt, kezdeményezést vagy személyt, amely e célok elérését szolgálja”.

Mindez azért is ellentmondásos, mert az EzaLényeg gyakorta közöl a fenti célokkal szembemenő tartalmakat. Így például Rácz Zsófia fiatalokért felelős államtitkárt minősíthetetlen szöveggel, női mivoltában támadták, amikor azt írták: „Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni.” Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azért perelte be a lapot, mert azt terjesztették róla és az édesapját akkoriban elvesztő Koncz Zsófia országgyűlési képviselőről, hogy viszonyuk van egymással. Mivel a portál állításai alaptalanok voltak, Gulyás megnyerte a pert.

A miniszternek egymillió forint sérelemdíjat ítélt meg a bíróság, a pénz sorsáról pedig a szintén alaptalanul meghurcolt Koncz Zsófia döntött, aki a tiszalúci mentőknek adományozta a bíróság által megítélt összeget.

A múlt héten viszont Korányi Dávid, valamint az EzaLényeget kiadó cég vezetője és a portál főszerkesztője egyaránt közleményekkel jelentkeztek.

Kívülről nézve Bajnai Gordon személye köti össze egyrészt a pénzt intéző Korányi Dávidot, másrészt pedig Zentai Andrást és ifjabb Páva Zoltánt, és Bajnai volt az is, aki szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt Márki-Zay Péterrel egyeztetett egy londoni étteremben. Ráadásul tavaly októberben a Magyar Nemzet részletesen bemutatta: a Bajnai-féle DatAdat Professional Kft. és az EzaLényeg könyvelését egyaránt egy bizonyos Tóth Józsefné végzi a Szegi nevű borsod-abaúj-zempléni kistelepülésen.

Bajnai Gordonnal összefüggésben mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a baloldal legutóbbi országgyűlési választási kampányát szinte teljes egészében a nevével fémjelzett DatAdat cégcsoport bonyolította, amely jelentős részt hasított ki a tengerentúlról érkező milliárdokból. A DatAdat az anyagi segítség mellett technológiát és szakértelmet is kapott Amerikából, hiszen az ottani Demokrata Párt meghatározó kampányszakemberei, targetálási szakértői bukkantak fel a társaság körül.

Az amerikai befolyás miatt sérülhetett hazánk szuverenitása, ezért a magyar nemzetbiztonsági szervek is vizsgálódni kezdtek.

Kapcsolódó írásaink

Több mint ötszáz határsértő

ĀA statisztika szerint pénteken 258, szombaton 172, vasárnap 127 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök