Belföld

Mennyibe került Korányi Dávid tanácsadói pozíciója?

Mennyibe került Korányi Dávid tanácsadói pozíciója? – tette fel a kérdést Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője levélben Karácsony Gergelynek.

Mennyibe került Korányi Dávid tanácsadói pozíciója?
Korányi Dávid és Karácsony Gergely
Fotó: MH/Facebook

A kormánypártok fővárosi frakciójának közösségi oldalán jelent meg a hír, miszerint a főpolgármester napokban menesztett „városdiplomáciai” főtanácsadójáról továbbra sem lehet tudni, milyen szerződés keretében, milyen munkaköri leírással alkalmazták? Milyen díjazásban részesítette? Kapott-e lakhatási támogatást, elszámolhatott-e utazási, szállás- és dologi költségeket tanácsadóként? Valamint mely napokon és milyen munkarendben dolgozott – az egyébként családjával New Yorkban, luxuskörülmények között élő – Korányi a Főpolgármesteri Hivatalban?

Objektum doboz

Ismert, Korányi a „dollárbaloldal” kampányfinanszírozási botrányának is kulcsszereplője. Egy nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből kiderült, hogy az amerikai Action for Democracy – amelynek ő az elnöke – 1,8 milliárd forintot utalt Márki-Zay Péter mozgalmának, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) és további egymilliárd forintot az Ezalényeg.hu nevű, ellenzéki propagandalap kiadójának, valamint és 148 millió forintot a DatAdatnak. 

„A baloldali városvezetés jól fizető, kényelmes állást biztosított Karácsony régi jó barátjának, aki az Action for Democracy ügyvezetőjeként több milliárd forintnyi amerikai pénzzel zsonglőrködött az elmúlt évben. A köz nyomására Karácsony menesztette Korányit a tanácsadói pozícióból, de a válaszokkal továbbra is adósa a budapestieknek! Várjuk a főpolgármester válaszát, hogy végre tisztán lássuk, mibe kerül Budapestnek a dollárbaloldal ténykedése!” – fogalmaztak a Fidesz–KDNP közleményében.

Kapcsolódó írásaink