Belföld

A baloldalon egymást buktatják le

Teljes lett a baloldal bukása, a kampány konfliktusait kiszivárogtató cikk nyomán Márki-Zay Péter lebuktatta a DatAdat tevékenységét és Bajnai Gordont, Gyurcsány Ferenc és emberei pedig midenhol feltűnnek.

A baloldalon egymást buktatják le
Márki-Zay Péter
Fotó: MH/Török Péter

A baloldalt már a kampány alatt szétzilálták a belső konfliktusok, legalábbis ez derül ki a Direkt36 által közzétett írásból. A cikk a kampányban felmerülő konfliktusokat részletezte a pártelnökök és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt között.

A cikket a politikusok egymásra licitálva kommentálták, azonban a kommentek egy része nyilvánvalóan többet ártott mint használt a baloldalnak. Márki-Zay például Facebook-bejegyzésében újra leszögezte: nem ő döntött a napi kampánykérdésekben, hanem a már sok kampányt levezető magyar és amerikai szakértők. Később aztán az ATV vendégeként utóbbi mondatával kapcsolatban el is szólta magát: „Karácsony Gergelynek végtelenül hálás vagyok, az ő stábja csinálta a kampányt (…) Itt szerepel a DatAdat, Szigetvári Viktor és bocsánat, a Bajnai Gordonhoz tartozó DatAdat és Gál J. Zoltán.”

Még a Gyurcsány-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára volt Gál J. Zoltán, és ő felügyeli Karácsonyt is. Bajnai és Szigetvári neve a választást megelőző DatAdat SMS-botránya kapcsán is felmerült, amiben kétmillió kéretlen kampányüzenetet továbbítottak. Ezeket Márki-Zay ATV-s kijelentései után nehéz nem a baloldalhoz és a volt miniszterelnök céghálójához kötni, hiszen személyes adatokkal való visszaélés miatt nyomozás zajlik.

Karácsony - aki legújabb bejelentése szerint a pesti rakpart déli szakasza mellett a Lánchidat  is lezárná az autósok elől - reagált a cikkre, hiszen annak állításai szerint egy megbeszélés alkalmával Gyurcsány trágár szavak kíséretében tette helyre őt. Karácsony egy friss interjúban jelezte, ez nem csak januárban történt meg. A főpolgármester ebben az interjúban verte az utolsó szöget úgy fogalmazott: nem biztos, hogy a választópolgárok rosszul döntöttek, amikor ennek az ellenzéknek most nem adtak felhatalmazást a kormányzásra. Végső soron elismerte, hogy nemcsak őt, de az egész baloldalt dróton rángatta a DK elnöke, hiszen a választás másnapján Márki-Zayt Gyurcsány maga távolította el az „Elnökök” nevű csoportbeszélgetésből.

Kapcsolódó írásaink