Belföld

Márki-Zay elismerte: Bajnaiék állnak az illegális, tömeges üzenetküldés mögött

Nem dicsekedett eddig azzal Márki-Zay Péter, a baloldal ukott miniszterelnök-jelöltje, hogy Gyurcsány Ferencék a nyakába varrták a választási kampány idején azt a két kulcsfigurát, aki eddig is meghatározta a baloldali kampányokat: Gál J. Zoltánt, Gyurcsány egykori államtitkárát (ő felügyeli Karácsony Gergelyt is, mi több, Facebook-posztjainak is ő a szerzője), valamint a DatAdat-botránnnyal ismét előkerült Szigetvári Viktort, Gyurcsány egykori kampánymenedzserét, illetve Bajnai Gordon párttársát. 

Márki-Zay elismerte: Bajnaiék állnak az illegális, tömeges üzenetküldés mögött
Márki-Zay nyakára ütették a baloldali „kampánygurukat”
Fotó: MH/Török Péter

Ezeket az információkat elsőként a Direkt36 cikkéből tudhatta meg a nyilvánosság: „”Feltűnt két olyan kampányszakember is, akik már veteránnak számítanak az ellenzéki térfélen. Az egyikük Gál J. Zoltán volt, aki a 2010 előtti szocialista kormányokban töltött be magas pozíciókat, 2018 óta pedig Karácsony Gergely stratégiai tanácsadójaként dolgozik. A másik ilyen régi szakember Szigetvári Viktor volt, akinek szintén a szocialista kormányzás idején indult a politikai tanácsadói karrierje, most pedig a DatAdat nevű közösségi médiás cégén keresztül csatlakozott be a kampányba„ - írta a portál terjedelmes anyagában.

Márki-Zay Péter kedden este, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában erről a következőket mondta: „Itt szerepel a Datadat cég, Szigetvári Viktor és Bajnai, bocsánat, a Bajnai Gordonhoz tartozó Datadat és Gál J. Zoltán. Ők voltak Karácsony Gergely stábja és óriási feladatot vállalva vitték tovább a kampányt egészen végig.”

Ez pedig azt jelenti, hogy a Bajnai-féle DatAdat, azaz Szigetvári Viktor és Gál J. Zoltán a felelős azokért a tömegesen kiküldött, illegális üzenetért is, amelyekkel a választási kampányban bombáztak olyan embereket is, akik soha, sehol nem engedélyezték, hogy számukra a baloldali pártok reklámanyagokat küldjenek.

Márki-Zay egyébként egy terjedelmes Facebook-posztban igyekezett szerdán „helyre tenni” a Direkt36 állításait: „Örülök, hogy csak én hibáztam, mindenki más tökéletes volt.Legalábbis a Direkt36 oknyomozó riportjából ezt tudtam meg - azon túl, hogy még engem is hogyan vágott át a hátam mögött a stáb egyes esetekben (ezen bevallom, megütköztem). Talán természetes, ha egy nagyarányú bukásból senki más nem akarja kivenni a részét, talán természetes, hogy amiatt számos pontatlanság, sok hazugság, »máshogy emlékezés« szerepel a cikkben” - írta Márki-Zay, aki ezt követően öt pontba szedve sorolta fel, hogy mi mindennel nem foglalkozik a terjedelmes cikk.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom