Belföld

Feketeöves választási csalás a Bajnai-listával

Átlátszó taktikai fogás valódi bizonyítékok nélkül a határon túli levélszavazatok megsemmisítését követelni, de nem meglepő Márki-Zay „levélszavazó zombis” kijelentése után

Néhány, gyanús körülmények között Erdélyben, egy illegális szemétlerakóban talált, ám pecsét nélküli szavazólapra hivatkozva vádolja csalással a kormánypártokat a baloldal, követelve a határon túli levélszavazatok megsemmisítését, miközben róluk egyértelműen kiderült: Bajnaiék adathalász cégének közreműködésével legalább egymillió ember adatait szerezték meg törvénytelenül.

Feketeöves választási csalás a Bajnai-listával
Bajnai Gordon
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Most megfogtuk őket: kidobott szavazólapokat találtak Erdélyben, egy Marosvásárhely melletti hulladéklerakatban – jelentette be diadalittasan Márki-Zay Péter tegnap közösségi oldalán, Gyurcsány Ferenc pedig leszögezte: „ez itt a maga egyértelműségében választási csalás”, és az összes határon túli levélszavazat azonnali megsemmisítését kezdték követelni.

Egy román hírportál írt arról, hogy „ismeretlen telefonszámról érkezett névtelen bejelentés alapján” kiszálltak a helyszínre, ahol „pár méterre az úttól”, „építésihulladék-kupacok” között a Nemzeti Választási Irodának címzett borítékokat és „néhány”, részben megégett, összegyűrt szavazólapot találtak. Az újságíró elmondta, hogy csak szavazólapokat és borítékokat látott, a választópolgárt azonosító, kitöltött vagy kitöltetlen íveket és népszavazási szavazólapokat nem. A Maros Megyei Rendőrség nyomozásba kezdett.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, az RMDSZ helyi elnöke közölte: elfogadhatatlannak és megalapozatlannak tartják a magyarországi ellenzéki pártok kérését, amely arról szól, hogy meg kell semmisíteni az összes határon túli szavazatot. A képsorok megerősítik, hogy szervezett provokációról van szó – mutatott rá az erdélyi politikus. Felhívta a figyelmet arra, hogy minden lezárt borítékban kell lennie azonosítónyilatkozatnak, anélkül nem érvényes a szavazat, tehát nyilvánvaló a lejáratási szándék.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője is amellett érvelt, hogy szervezett akcióról lehet szó, hiszen furcsa például az, hogy az állítólagos szavazatok mellett sem népszavazási íveket, sem pedig a levélszavazatok hitelesítésére szolgáló azonosítólapokat nem találtak. A politológus hangsúlyozta: mindez csupán hangulatkeltés és figyelemelterelés, a baloldal azt a látszatot akarja kelteni, mintha választási csalásról lenne szó, miközben éppen ők azok, akik a napokban jelentős választási csalást követtek el az adathalász sms-ekkel.

A Fidesz úgy reagált: „a baloldal a magyar rendszerváltás óta éppen a legsúlyosabb választási csalásokat követi el a Bajnai-féle, teljesen illegális DatAdat adatbázissal, és most a külhoni magyarok szavazatainak megsemmisítését akarják elérni. Nincs két baloldal, egy baloldal van. A Gyurcsány–Bajnai-féle, kétségbeesett baloldal minden aljasságra képes, 2006-ban tévészékházat gyújtottak fel a hatalom megtartásáért, most szavazólapokat” – közölte a kormánypárt.

A gyanús körülmények között felbukkant, hitelesítetlen szavazólapok semmilyen bizonyító erővel nem bírnak, azokra hivatkozva a határon túli levélszavazatok megsemmisítését követelni átlátszó taktikai fogás, emellett rendkívül visszatetsző is, ám nem meglepő a baloldalnak a határon túli magyarokhoz való hozzáállása miatt.

Nem is kell visszamenni a Gyurcsány-kormány szégyenletes gyűlöletkampányáig a kettős állampolgárságról szóló 2004-es népszavazás kapcsán, elég felidézni, hogy a járvány alatt mindig nehezményezték, ha a kormány védőfelszereléseket, lélegeztetőgépeket, oltóanyagokat küldött nemzettársainknak, vagy azt, hogy Márki-Zay „levélszavazó zombiknak” nevezte őket, az orosz–ukrán háború kitörése után pedig az jutott eszébe elsőként, hogy a kárpátaljai magyarok most, hogy ide menekülnek, könnyebben tudnak majd a Fideszre szavazni…

Tudjuk, mindig az kiabál a legjobban, akinek a háza ég, így van ez most is, hiszen kiderült: a kormányt csalással vádoló baloldal illegális adatbázis felhasználásával küldött ki sms-eket egymillió embernek. A Mediaworks Hírcentruma tudatta: a szolgáltatók és a hatóságok közös vizsgálata alapján egy közbeiktatott cégen keresztül az ország lakosságának tizedét elérő sms-cunamit a Bajnai Gordon volt szocialista kormányfő és titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám által kiépített DatAdat-csoport osztrák leánycége rendelte meg, az illegális úton beszerzett adathalmaz Facebook-profilokból letöltött, nevekkel összekapcsolt telefonszámokból, illetve banki és kereskedelmi adatbázisokból kinyert elérhetőségekből áll.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője kijelentette: a baloldal a magyar demokrácia történetének legnagyobb választási csalását hajtja végre a Bajnai-listát használva. A törvénytelenség nyilvánvaló, hiszen az sms-ket és telefonhívásokat olyanok kapták, akik soha egyetlen baloldali pártnak vagy szervezetnek sem adták meg az adataikat, és nem járultak hozzá a kapcsolattartáshoz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom