Belföld

Súlyos választási csalást követett el Márki-Zay kampánycsapata

A Márki-Zay Pétert támogató, Bajnai Gordon volt MSZP-s kormányfő által kiépített DatAdat csoport állt a hátterében annak az sms-cunaminak, amely során az ország lakosságának egy tizede kapott rövid, sokszor névre szóló üzenetet a baloldali kampányközponttól. Az akciót illegális adatbázis felhasználásával hajtották végre.

Súlyos választási csalást követett el Márki-Zay kampánycsapata
Márki-Zay Péter
Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldal

A rendszerváltás óta a legnagyobb és a legtöbb embert érintő választási csalás során körülbelül egymillió embert értek el a baloldali kampányközpont működtetői – értesült a Mediaworks Hírcentruma.

Információink szerint a szolgáltatók és a hatóságok közös vizsgálatából kiderült, hogy egy közbeiktatott cégen keresztül gyakorlatilag az ország lakosságának tizedét elérő sms-cunamit a Bajnai Gordon volt szocialista kormányfő és titkosszolgálati minisztere Ficsor Ádám által kiépített DatAdat csoport osztrák leánycége rendelte meg, a művelethez szükséges hatalmas adatbázist is ez a vállalkozás biztosította.

Úgy tudjuk, az illegális úton beszerzett adathalmaz facebook-profilokból letöltött, nevekkel összekapcsolt telefonszámokból, illetve banki és kereskedelmi adatbázisokból kinyert elérhetőségekből áll.

Ez magyarázatot ad arra is, hogy a szervezők gyakorlatilag mindenféle politikai hovatartozás, vagyis targetálás nélkül küldték szét a szóban forgó sms-eket. Ezért történhetett meg, hogy jobboldali szimpatizánsok tömege, számos kormánytag, illetve konzervatív közéleti szereplő is kapott rövid, sokszor névre szóló üzenetet.

A Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozó informatikai szakértő szerint csupán egy olyan műveletről beszélhetünk, amely során nem válogattak a célszemélyek között, itt a mennyiség, a minél nagyobb számú választópolgár elérése volt az elsődleges szempont.

Szerinte a DatAdat által végrehajtott precíziós akciók már régen elkezdődtek. Ezek lényege, hogy személyre szabott üzenetekkel olyanokat tartsanak otthon a választások napján, akik bizonyosan a kormányoldalt erősítenék, illetve azokat a szavazókat mozdítsák meg, akik a baloldalra húzhatják az ikszet. A közösségi médiumokon keresztül tehát főként a bizonytalanokat veszi célba.

Nacsa: Mondjunk nemet a baloldal választási csalására is!

A baloldal a magyar demokrácia történetének legnagyobb választási csalását hajtja végre - jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője csütörtöki videónyilatkozatában.

Kifejtette: kedden számtalan bejelentést kaptak arról, hogy kéretlen üzeneteket kaptak, amelyben a baloldal támogatására buzdították őket. A tömeges sms-küldés után a baloldal nem áll le, folytatja a választási csalást, hiszen szerdán telefonhívásokat is indítottak a törvénytelen eszközökkel összeállított adatbázisukat, a Bajnai-listát használva - fogalmazott.

Nacsa Lőrinc szerint a törvénytelenség teljesen nyilvánvaló, hiszen az sms-ket és telefonhívásokat olyanok kapták, akik soha egyetlen baloldali pártnak vagy szervezetnek sem adták meg az adataikat, és nem járultak hozzá a kapcsolattartáshoz.

Bajnai Gordon és az Amerikában kiképzett titokminisztere továbbra is használja azt a DatAdat-adatbázist, melyet törvénytelenül állítottak össze, és egy külföldi, off-shore hátterű cégen keresztül birtokolnak - tette hozzá. A Bajnai-lista segítségével Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc nem áll le, és folytatja a választási csaláson alapuló kampányukat - összegzett a KDNP frakciószóvivője.

Kijelentette, nincs két baloldal, egy baloldal van, és a Gyurcsány-Bajnai-féle baloldal mindenféle aljasságra képes. Ezért is fontos, hogy ott legyünk április 3-án, és ne engedjük, hogy csalással az a baloldal kerüljön hatalomra, amelyik belesodorná az országot a háborúba, és lerombolná azokat az eredményeket, amelyeket közösen értünk el az elmúlt 12 évben - hangoztatta.

Április 3-án mondjunk nemet a baloldal választási csalására is! - szólított fel Nacsa Lőrinc.

Az elmúlt időszakban a DatAdat-ról kiderült:

  • Tucatnyi országban – köztük Bulgáriában, Észak-Macedóniában és Németországban is – befolyásolták a politikai folyamatokat.
  • Az adathalász cégcsoport dönthette el az ellenzéki előválasztást Márki-Zay Péter javára.
  • A baloldal kormányfőjelöltjének ebédjét is a DatAdat fizette egy vecsési kampányrendezvényen, ami tiltott kampányfinanszírozásra utal.
  • A DatAdat a magyarok személyes adatait külföldre viszi.
  • A cégcsoport külföldi szakemberei Ausztriából dolgoznak a baloldal kampányán, facebookos álprofilokat kreálnak, bérkommentelőket alkalmaznak azért, hogy felerősítsék a baloldal számára fontos tartalmakat a közösségi médiában.
  • A DatAdatos kör az amerikai Demokrata Párt baloldali, progresszív ágánál meglévő kapcsolatrendszerét felhasználva profilozza a választókat, ami akár az április 3-i országgyűlési választásokba való külföldi beavatkozás gyanúját is felvetheti.
  • A céghálózat finanszírozása átláthatatlan, de offshore hátterű cégekkel is kapcsolatba hozható.

Kapcsolódó írásaink