Belföld

Törvényességi kérdések is felmerülhetnek a baloldal kampányát külföldről segítő cégcsoporttal kapcsolatban

A KDNP frakciószóvivője úgy látja, hogy az elmúlt napokban a sajtóban megjelent információk alapján „komoly, akár törvényességi kérdések is felmerülhetnek a baloldal kampányát külföldről segítő, Bajnai Gordon-féle DatAdat cégcsoportról”.

Törvényességi kérdések is felmerülhetnek a baloldal kampányát külföldről segítő cégcsoporttal kapcsolatban
Márki-Zay uszítása ebben a helyzetben életveszélyes
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott, hogy „a magyar gazdaságot Gyurcsánnyal együtt tönkretevő korábbi miniszterelnök és külföldi társai jól láthatóan bele akarnak avatkozni a magyar választásokba”.
Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt is elismerte, hogy segítik őt - hangoztatta a KDNP frakciószóvivője.

A sajtóban megjelent információk súlyosak, felvetik a külföldi beavatkozás, valamint a tiltott párt- és kampányfinanszírozás kérdését is - vélekedett, hozzátéve: ezért elsőként kérdéseket akarnak feltenni Márki-Zay Péternek.

„Mennyi pénzt kapott külföldi forrásokból a kampányára? Pontosan milyen munkákkal bízta meg a DatAdatot, és mennyit fizetett érte? Miért a cég fizeti a vacsoráit, és mi mást fizetett még a cég? Miről egyeztetett Bajnai Gordonnal, miket vár el tőle Bajnai?” - sorolta Nacsa Lőrinc.

„Márki-Zay az átláthatóság bajnokaként tünteti föl magát, ezért az a minimum, hogy válaszol a magyar állampolgároknak a feltett kérdésekre. Várjuk válaszait!” - zárta szavait a KDNP frakciószóvivője.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom