Belföld

Bajnaiék adathalász cégcsoportja finanszírozhatja Márki-Zay kampányköltéseit

Akár a tiltott kampányfinanszírozás gyanúját is felvetheti, hogy nemrég Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám adathalász cége állta Márki-Zay Péter és csapata számláját egy vecsési étteremben. Az baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban elismerte, hogy valóban dolgoznak a kampányán Bajnaiék, de anyagi támogatásról eddig nem volt szó.

Bajnaiék adathalász cégcsoportja finanszírozhatja Márki-Zay kampányköltéseit
Úgy tűnik, anyagilag is segítheti Márki-Zay kampányát Bajnaiék cégcsoportja
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám adathalász céghálója nemcsak szakmailag segíti Márki-Zay Péter kampányát, de úgy tűnik, annak finanszírozásából is részt vállal - derül ki az Index cikkéből.

Mint ismert, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje nemrég elismerte, hogy valóban dolgozik neki az az amerikai hátterű cégcsoport, amely külföldön profilozza a magyar választói adatokat.

Most azonban kiderült, az anyagiakba is beszállhatnak Bajnaiék a választások előtt. Történt ugyanis, hogy március 17-én Márki-Zay Péter Vecsésre látogatott, hogy részt vegyen a helyi ellenzéki jelölt, Fricsovszky-Tóth Péter kampányrendezvényén.

Az esemény után egy társasággal beültek a helyi közösségi házban működő étterembe, de az étkezés után – amit értesüléseink szerint egy nappal korábban rendeltek meg 25-30 főre – kiderült, hogy nem helyben, hanem később, utalással szeretnék kifizetni a fogyasztásukat.

A számlát – ami az Index birtokába került – pedig annak a DatAdat Professional KFT.-nek a nevére állíttatták ki, ami Bajnaiék adathalász cégcsoportjának a központi vállalata, és Ficsor Ádám volt baloldali titkosszolgálati miniszter, valamint maga Bajnai Gordon tulajdonában van.

A portál úgy értesült, hogy a DatAdat nem egyenlítette ki a számlát a fizetési határidőig, de végül pár nap csúszással megérkezett a pénz a szolgáltató számlájára.

Érdekes kérdés mindenesetre, hogy egy Márki-Zay Péter hivatalos kampánykörútján keletkezett számlát miért a DatAdat rendez. Az eset ugyanis mindenképpen felveti a tiltott kampányfinanszírozás gyanúját.

Hogy tisztázni lehessen, mi és miért is történt pontosan, az Index megkereste Márki-Zay Péter kampánycsapatát, kérdéseikre azonban ezidáig nem kaptak választ.

  • Arra voltak kíváncsiak, miért Bajnai Gordonék cége állta a vecsési számlát, és milyen egyéb költségeit fizetik még az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek a kampány során.
  • Azt is megkérdezték, mivel magyarázzák, hogy a DatAdat Professional Kft. fizette a számlát, amikor elvileg Márki-Zay Péter kampánya a cég megrendelője, így logikusan éppen nekik kellene fizetniük Bajnaiéknak.
  • Afelől is érdeklődtek, nyilvánosságra hozzák-e, és ha igen, mikor, hogy pontosan milyen munkákat és mennyiért végzett el a DatAdat Márki-Zay Péter kampányának.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom