Belföld

Egyetlen fideszes sem kapott bizottsági elnöki posztot Terézvárosban

Megemelt illetmények

Civil szervezetek támogatására több pénzt különített el csütörtökön elfogadott, 2020-as költségvetésében a momentumos vezetésű terézvárosi önkormányzat, mint amennyit korábban, ugyanakkor az egyházak támogatását negyvenmillióról tizenhétmillió forintra csökkentették – értesültünk.

Egyetlen fideszes sem kapott bizottsági elnöki posztot Terézvárosban
Soproni Tamás
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A sajtó- és propagandaosztály költségvetésére 205 százalékkal szánnak többet. Alapjai­ban ugyanakkor a korábbi fideszes vezetés által készített 2019-es költségvetést fogadták el. Soproni Tamás polgármester ezt azzal indokolta, hogy 2020 a felkészülés éve lesz. A tegnapi ülésen kilencvenezer forinttal emelték meg a tanácsnokok és a bizottsági elnökök illetményét, míg a képviselői alapilletményt a minimálbérrel egyezően állapították meg. A külsős bizottsági tagok nettó ötvenezerrel forinttal kapnak többet. A négy önkormányzati bizottságban egyetlen fideszes sem kapott elnöki pozíciót, illetve a 38 bizottsági helyre csupán hat főt delegálhat a Fidesz–KDNP.

Kapcsolódó írásaink

Magas rangú DK-sok sürögnek Terézvárosban

ĀHárom héten belül fogadta hivatalában Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát a VI. kerületi momentumos polgármester, Soproni Tamás – A Demokratikus Koalíció másfelé is nyitott

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom