Belföld

Dúró Dóra: Véleménydiktatúrát vezetne be Tordai

A szegregáció mellett a Mi Hazánk

Feljelentést tesz gyűlöletbeszéd és közösség elleni uszítás miatt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője Horváth László (Fidesz) és Dúró Dóra (Mi Hazánk) ellen, mert szerinte múlt hétfői parlamenti felszólalásaikból az derült ki, hogy apartheid rendszert akarnak bevezetni.

Dúró Dóra: Véleménydiktatúrát vezetne be Tordai
Dúró Dóra
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Dúró Dóra Instagram-oldalán úgy reagált: „Visszautasítom azt a komcsi módszert, ami véleménydiktatúrát akar bevezetni akár a cigánysággal kapcsolatban.” Dúró közölte, a Mi Hazánk valóban törvényesítené a szegregációt, „mert igazságtalan, hogy a normákat betartó gyerekeknek kell elmenniük az iskolákból az alulszocializált, integrációra nem is alkalmas és nem is hajlandó társaik miatt. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint Gyöngyöspatán is annak a 86 magyar gyerek családjának járna a kártérítés, akiknek más településre kell járniuk, mert a tanuláshoz való joguk és a biztonságuk nem garantált saját községük iskolájában – írta Dúró Dóra. Hozzátette: – valójában az ő családjaik vállaltak plusz terheket, valójában ők az áldozatok. (…) Úgy tűnik, Tordai Bence túl sok időt töltött elvtársaival, talán emiatt veszi át már a kommunista módszereiket is: véleménydiktatúrát akar kialakítani a polkorrekt tabuk nélküli szakmai párbeszéd és az elhallgatott igazsággal való szembenézés helyett. De sajnos ki kell ábrándítanom: nem ijedek meg és – a neojobbikosokkal szemben – semmi szín alatt nem szeretnék megfelelni az ő elvárásainak” – szögezte le Dúró Dóra.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom