Belföld

Áprilisban várható ítélet a kvótaperben

Világos magyar álláspont

A kormánynak világos álláspontja van többek között a börtönbiznisz kérdésében, ám komoly társadalmi felhatalmazásra van szükség, hogy ezt hazai és nemzetközi szinten is képviselhessük – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az Origónak adott interjúban.

Áprilisban várható ítélet a kvótaperben
Varga Judit
Fotó: MH

A tárcavezető szólt arról is, hogy lehet véleményezni a feltételes szabadságra bocsátást szigorító törvénytervezetet, amelynek célja, hogy aki más életére tör, azt ne lehessen idő előtt kiengedni a börtönből. Azt is vizsgálják, hogy az illetékes intézmények megfelelően kommunikálnak-e egymással egyes esetek kapcsán. Ez a kérdés is a nemzeti konzultáció témája lesz – mondta Varga Judit. A miniszter arról is beszámolt, hogy az Európai Bíróság várhatóan április elején hoz ítéletet a kvótaperben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom