Belföld

Az „ellustult fotel-forradalmárt” felháborítja a börtönbiznisz megszüntetése

Több mint félmilliárd forinttal részesedett a bűnözőknek ítélt kártérítési pénzekből Fahidi Gergely ügyvéd, aki a közösségi médiában fejezte ki felháborodását amiatt, hogy a kormány véget vet a börtönbiznisznek.

Az „ellustult fotel-forradalmárt” felháborítja a börtönbiznisz megszüntetése
Kifizetődő a börtönbiznisz
Fotó: MH

Helyreigazítás


Lapunk 2020. február 5. illetve 2020. február 3. napján megjelent „Elszólta magát egy szakértő a börtönbizniszről”, illetve Az „ellustult fotel-forradalmárt” feháborítja a börtönbiznisz megszüntetése _című cikkeinkben valótlanul állítottuk, hogy dr. Fahidi Gergely ügyvéd több mint félmilliárd forintot keresett a bűnözőknek megítélt kártérítésekből.

A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkben szereplő összeg nem dr. Fahidi Gergelyt illette meg ügyvédi munkadíjként, hanem az általa képviselt fogvatartottakat kártalanításként.

Börtönbüntetésre ítélt bűnözőknek megítélt kártérítések címén több mint félmilliárd forintot keresett, és ezzel a börtönbiznisz nyerteseinek rangsorában a negyedik helyet szerezte meg Fahidi Gergely, írta meg az Origó, hozzátéve, hogy az ügyvéd praxisa mellett amúgy az Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért Egyesületében is tevékenykedik.

Fahidi a CEU-n folytatott posztgraduális tanulmányokat, korábban együttműködött a Magyar Helsinki Bizottsággal is, amely támogatói sorában tudja George Soros amerikai milliárdost is.

Egy 2018-as, a hvg-ben megjelent cikkében „ellustult fotel-forradalmárként" jellemezte saját magát. Egy korábbi, 2010-ben publikált cikkében az ellen tiltakozott, hogy az Orbán-kormány egy semmisségi törvénnyel eltörölte azoknak a büntetéseit, akiket a 2006-os gyurcsányista rendőrterror után csak az ügyben nem elfogulatlan rendőrök tanúvallomásai alapján ítéltek el. Fahidi tehát 2010-ben nem állt ki az ártatlanul meghurcoltak mellett az az ügyvéd, aki az elmúlt években jogszerűen elítélt bűnözők kártérítéséért küzdött.

Az ügyvéd a közösségi médiában posztolt arról, hogy felháborítónak tartja, amiért a kormány megszünteti a börtönbüntetésre ítélt bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését.

Az ügyvéd posztja
Az ügyvéd posztja
Fotó: Facebook

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom