Belföld

Évi több mint egymilliárd forinttól esik el a BKV Karácsonyék határozata miatt

Megtagadott szerződéskötés

Együttesen 115 millió forint bírságot szabott ki a BKV-ra és a BKK-ra a fővárosi közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám célú hasznosításával kapcsolatos törvénysértés miatt a közbeszerzési döntőbizottság.

A Világgazdaság azt írta, a főváros egy határozattal érvénytelenítette a BKV közbeszerzési eljárását, a cég így évi több mint egymilliárd forinttól esik el. A lap birtokába jutott dokumentum szerint évente több mint 1,7 milliárd forintot ajánlott a vállalatnak a francia hátterű JCDecaux Hungary Zrt. (JCD) a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek hasznosítási jogáért. A koncessziós díj hiába háromszorosa a 2018-ban ebből a tevékenységből befolyt összegnek, a közbeszerzést az illetékes döntőbizottság eredménytelennek nyilvánította, majd lezárta. A cég ajánlata érvényes volt, a BKV azonban egy Karácsony Gergely által benyújtott, a Fővárosi Közgyűlés által november 5-én elfogadott javaslatra hivatkozva a győztes kihirdetése helyett megtagadta a szerződéskötést. Szintén tegnapi hír, rossz döntésnek nevezte Karácsony a Természettudományi Múzeum elköltöztetését Debrecenbe. A főpolgármester a Népszavának azt nyilatkozta, hogy bízik abban, a gyűjtemény Budapesten maradhat, ezért már csütörtökön tárgyalásokat kezdeményeztek a kormány képviselőivel a témában.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom