Belföld

Fidesz: Valami nagyon nem stimmel a Gyurcsány-párt adatkezelési gyakorlata körül

A Fidesz választ vár Gyurcsány Ferenc DK-elnöktől és pártjától arra a kérdésre, hogy „hová és milyen célból küldik ki külföldre a magyar emberek adatait” - közölte Zsigmond Barna Pál, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Fidesz: Valami nagyon nem stimmel a Gyurcsány-párt adatkezelési gyakorlata körül
Fidesz: Gyurcsányék hová és milyen célból küldik ki külföldre a magyar emberek adatait?
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

 A fideszes politikus úgy fogalmazott: „kiderült, valami nagyon nem stimmel a Gyurcsány-párt adatkezelési gyakorlata körül”.

Pontosan milyen külföldi szervereken tárolják a magyarok adatait, és kik kezelik ezeket az adatokat? „Igaz az, hogy a Gyurcsány és a Soros emberei által alapított külföldi céghez terelik az adatokat?” - tette fel kérdéseit Zsigmond Barna Pál, aki szerint ez esetben felmerül az is, hogy a magyar választások befolyásolására akarják azokat felhasználni.

A képviselő azt mondta: sokan gyanútlanul chatelnek Gyurcsány Ferenccel a Facebookon, idősek és kiskorú diákok is, nem tudva azt, hogy „Gyurcsányék a személyes adataikat automatikusan továbbítják, gyakorlatilag ellopják, és külföldi szerverekre, adatbázisokba továbbítják”.

A DK betartja az adatvédelmi szabályokat
 

A DK minden tekintetben maximálisan eleget tesz a magyar és az európai adatvédelmi szabályoknak - közölte az ellenzéki párt a Fidesz sajtótájékoztatójára reagálva. Gyurcsány pártja szerint a DK „csak olyan felhasználók adatait kezeli, akik erre saját kezűleg engedélyt adtak”.

„Ha a Fidesz törvénytelen adatbázisépítés után kutat, akkor javasoljuk, hogy foglalkozzanak a Fidesz Kubatov-listáival” - fogalmaztak.

A DK hozzátette, Gyurcsány Ferencet valóban tömegével követik fiatalok a közösségi médiában, ami miatt a Fidesz hetente tart egy „rettegésfélórát”.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom