Belföld

Sima Fidesz-győzelem a budafoki választáson

Időközi voksolások

Meggyőző fölénnyel nyerte a vasárnapi budafoki időközi önkormányzati képviselő-választást a fideszes Csiszár Zsuzsanna, aki a szavazatok ötvenöt százalékát szerezte meg az ellenzék által támogatott Nádor Iván Lászlóval szemben, aki negyvenöt százalékot kapott.

A főváros XXII. kerületének 8. számú egyéni választókerületében az őszi voksoláson kialakult szavazategyenlőség miatt kellett új választás tartani. Az eredmények után a képviselő-testületben így már öt fideszes képviselő van, míg hat ellenzéki. Rajtuk kívül két képviselőt civil szervezetek adnak, a három független képviselőből pedig ketten az MSZP színeiben nyertek, de tagságukat felfüggesztették, miután az alakuló ülésen a kormánypárti polgármester Karsay Ferenc mellett szavaztak. Törökszentmiklóson szintén szavazategyenlőség miatt tartottak voksolást az 1-es számú választókerületben, amelyen a település polgármesterét is adó Otthonunk Szentmiklós Egyesület szerzett újabb képviselői helyet. A civil szervezetet képviselő Mészáros Zoltánné 318, míg a fideszes Pataky Tibor 240 szavazatot gyűjtött a vasárnapi voksoláson. A Tolna megyei Gyulajon, a Győr-Moson-Sopron megyei Szakonyban és a Vas megyei Döröskén a polgármester-választást kellett megismételni, a szavazások – amelyeken csak független jelöltek indultak – mindenhol eredményesek voltak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom