Belföld

Hamarosan kézhez kapják első megemelt fizetésüket a fegyveres testületek tagjai

Tovább bővülő juttatások

A januári fizetéssel kapják meg először kiegészítő juttatásukat a fegyveres testületeknél szolgálók, február 5-ig elküldik a számlájukra az emelt illetményt – jelentették be a Belügyminisztérium (BM) és a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkárai tegnapi közös sajtótájékoztatójukon.

Kontrát Károly a BM képviseletében felidézte, a kormány harmincnégymilliárd forintot fordít a belügyi tárca alá tartozó fegyveres testületek tagjainak kiegészítő juttatására, amely a hivatásos állomány ötvenhatezer tagját érinti. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hivatásos állomány rendszeres illetményelemei tíz százalékkal emelkednek, de a változás az illetményalapot nem érinti – mondta Kontrát Károly. A honvédelmi alkalmazottak 2019-ben húsz-, idén pedig ötszázalékos illetményemelésben részesültek, amely átlagosan tizenkétezer forintot jelent – fejtette ki a Németh Szilárd. A HM parlamenti államtitkára az MTI tudósítása szerint felidézte, 2015-ben indult el a honvédségnél az az életpályamodell, amely eddig ötven százalék feletti béremelést jelentett a hivatásos katonák számára, tavaly pedig 7,4 százalékos emelést kaptak az érintettek, amely átlagosan harmincezer forintos fizetésbővülést jelentett. A nemzetbiztonsági kabinet jelenleg is dolgozik annak az új juttatási elemnek a kidolgozásán, amelynek alapján háromévente hathavi illetményben részesülnének a fegyveres testületeknél szolgálók – fűzte hozzá Németh Szilárd.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom