Belföld

Orbán: A Jobbikot megvásárolták

Kérdések helyett epeömlést kapok – reagált a kormányfő a T. Házban

Helyes lenne, ha tiszteletteljesen beszélnének Kásler Miklós miniszterről, kérte Orbán Viktor az ellenzéktől, az egészségügyi témában azonnali kérdést feltevő Jakab Péterre reagálva.

Orbán: A Jobbikot megvásárolták
„A kormány büntetőügyben nem jár el”
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Úgy fogalmazott, a jobbikos képviselő gyógyíthatatlan feltűnési viszketegségben szenved, amit jámbor türelemmel fog viselni a jövőben is, hiába kap epeömlést kérdések helyett. Miután a Jobbik összeállt a DK-val, a Fidesz az egyetlen jobboldali néppárt, jegyezte meg. A szocialista Harangozó Tamás arról érdeklődött, igaz-e, hogy nyomozás folyik a győri roma önkormányzat vezetője ellen. Orbán erre azt mondta, híreket, illetve folyamatban lévő eljárást nem kommentál. A kormány ugyanis büntetőügyekben nem jár el, ebben nincs hatásköre, a bűnüldöző szervek teszik a dolgukat, erről kérdezzék a legfőbb ügyészt – javasolta. „Úgy látszik, amióta összeálltak, az állampárt gondolatai beférkőztek a jobbikosok haja alá is. A Jobbik amúgy az egyetlen párt, amit szőröstül-bőröstül megvásároltak, üzletemberek befolyása alá került, a bukott pártelnöknek még a közéletből is el kellett takarodnia. Gratulálok, uraim!” – mondta a szintén nyomozási részletekről faggatózó jobbikos Csányi Tamásnak a miniszterelnök.

„Szép nap a mai. Először egy dühkitörés, majd egy Privátkopó, most meg azt kéri tőlem, kommentáljam a frakcióvezetőm szavait. A magyar színészekről azonban csak a legnagyobb elismerés hangján tudok beszélni” – válaszolta a kormányfő a színházügyben felszólaló LMP-s Csárdi Antalnak, aki Kocsis Máté zaklatószínházakról szóló nyilatkozatát támadta. A P-s Kocsis-Cake Olivio pedig azt kérdezte, miért nem jelölhetett az ellenzék tagokat a Médiatanácsba. Orbán szerint nem kötelessége, ideje sincs arra, hogy ismertesse a vonatkozó szabályokat, csak annyit mondott: a Médiatanács nem tartozik a kormány alá, mivel parlamenti ügy.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom