Belföld

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúságvédelmi képzést indított

Már elindult az adománygyűjtés

Kétéves, akkreditált pedagógus szakvizsgával záruló gyermek- és ifjúságvédelmi képzést indított a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem – közölte Tóth Tamás, az MKPK titkára a testület téli rendes tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón tegnap.

Hozzátette, a képzésre szeptemberben negyvenkét hallgató iratkozott be, az MKPK célja, hogy minden katolikus iskolából jelentkezzenek. Októbertől működik az egyházmegyék szexuális visszaéléseket bejelentő rendszere is, amely a püspöki konferencia honlapjáról érhető el. Minthogy ezen ügyek dokumentációja az egyházmegyéktől a Szentszékhez kerül, az MKPK titkársága nem tudja, érkeztek-e már bejelentések. Tóth Tamás szólt arról: a Katolikus Karitász idén is elindította karácsonyi segélyakcióját Tárjátok ki a szíveteket! címmel: a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez több módon lehet csatlakozni, a lehetőségek a Karitasz.hu oldalon olvashatók. A püspökök testülete elfogadta Lukács László piarista szerzetes lemondását a Vigilia című folyóirat főszerkesztői posztjáról, utódjául Görföl Tibor korábbi főszerkesztő-helyettest nevezték ki. A testület egyúttal Pro Cultura Christiana díjjal ismerte el Lukács Lászlónak a katolikus kultúra továbbadásában végzett több évtizeden átívelő munkásságát. A jövő évi ökumenikus imahét január 19-től 26-ig tart, a nyitó istentisztelet január 19-én, vasárnap este lesz a Kálvin téri református templomban, ahol Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mond szentbeszédet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom