Belföld

Kósa Lajos bocsánatot kért a zsidóságtól félreérthető hétvégi felszólalása miatt

Immorális ellenzéki összefogás

„A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek” – írta ki közösségi oldalára Kósa Lajos (képünkön) két nappal a Fidelitas kongresszusán elmondott beszéde után.

Kósa Lajos bocsánatot kért a zsidóságtól félreérthető hétvégi felszólalása miatt
Kósa Lajos
Fotó: MH

Mint ismert, a Fidesz alelnöke kritizálta a balliberális elit összefogását az antiszemita Jobbikkal. „Lehet azon meditálni, hogy érhettük meg azt, hogy a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, vagy az antikommunisták összeálltak a globalistákkal, vagy a nemzeti radikálisok átszavaztak arra a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal” – mondta ennek kapcsán Kósa a hétvégi rendezvényen. A politikus szavai miatt többen, köztük a Tett és Védelem Alapítvány, a Mazsihisz és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség is tiltakozott. Utóbbi egyház vezető rabbija, Köves Slomó úgy fogalmazott, Kósa arról a „sokunk által kritizált és abszurd koalícióról beszélt nyeglén és átgondolatlanul, amelyben a baloldali–liberális pártok a szavazatoptimalizáció elvtelen érdekétől vezérelve, összeálltak a nyíltan rasszista hitvallásra alapított Jobbikkal”. Szerinte az úgynevezett ellenzéki összefogás alapjaiban immorális.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom