Belföld

Imareggeli civil kezdeményezésre, a keresztény értékek védelmében

Hagyományteremtési szándék

Az ima által kapcsolatba lépünk Istennel, az étkezés által pedig részévé válunk az univerzumnak, amely rajtunk keresztül kapaszkodik az Istenhez – fogalmazott Barsi Balázs ferences szerzetes a Civil Összefogás Fórom (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány új kezdeményezéseként induló imareggelin tartott sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott, a személyiséget nem lehet levezetni az atomokból, az ember tehát „kilóg a világmindenségből azáltal, hogy valaki”. Személyiség csak személyiséghez tud kapcsolódni – folytatta. Csizmadia László, a CÖF alapítója közölte: hagyományteremtő céllal rendezték meg az első imareggelit, amelyre ezentúl kéthavonta kerül majd sor. Hangsúlyozta, hogy Európa népeit a keresztény értékek védelmére inspiráljuk, amely annál is inkább szükséges, mert a hit gyengült, és az civilizációnkat meghatározó vallásunkat számos támadás érte. Szalay-Bobrovniczky Vince nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár felidézte: a kormány számos lépést tett az üldözött keresztények védelme érdekében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom