Belföld

Megosztó alpolgármestert választott Veres Pál

Főállású lázító Miskolcon

Amint azt megírtuk, a múlt pénteken megalakult Miskolc közgyűlése, a huszonnyolc fős, ellenzéki többségű testület Varga Andreát választotta alpolgármesternek.

Megosztó alpolgármestert választott Veres Pál

Beszámoltunk arról is, hogy első körben módosították az szmsz-t, megemelték a bizottsági tagok számát és az illetményeket, valamint az eddigi egy tanácsnok helyett ezentúl nyolc lesz. Bár Veres Pál polgármester egyre-másra azt hangsúlyozza, hogy integratív városvezető akar lenni, ezzel szemben a kormánypártok nem kaptak a választási eredményüknek megfelelő arányban bizottsági helyeket, és ugyancsak nem szolgálja a lövészárkok betemetését az alpolgármester személye sem. Varga Andrea önéletrajza szerint védőnő, szociológus, 2015-től az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke. Közszereplőként igazán akkor tűnt fel, amikor 2015-ben a „fekete ruhás nővérrel”, Sándor Máriával és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével együtt szervezték az utcai akciókat, bár már korábban is felszólalt például a Közmunkás Szakszervezet és az MSZP által szervezett 2015-ös éhségmenet miskolci állomásán. Miután 2016 februárjában Miskolcról elindult a „kockás inges tanárlázadás”, Varga Andrea drámai hangvételű, forradalmi retorikájú beszédeket mondott a tüntetéseken, és azóta is rendszeres szereplője a különféle tematikájú kormányellenes demonstrációknak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom