Belföld

Ellenzéki hókuszpókusz Tárnokon

Tárnokon sem eseménytelen a kampány, az ellenzéki polgármester-jelölt alkalmasságát zavaros cégügyei is megkérdőjelezhetik.

Ellenzéki hókuszpókusz Tárnokon
Tárnok
Fotó: MH

Zűrös ügyek és csődközeli cégek szegélyezik a tárnoki ellenzéki polgármesterjelölt közelmúltját – derült ki nemrég lapunkhoz eljuttatott információkból.

Tárnokon a jelenlegi polgármester, Szolnoki Gábor egyetlen ellenfele Lukács László, a Tárnoki Civil Fórum – valójában az összeborult ellenzék – jelöltje. Lukács László alkalmasságát azonban a helyiek szerint erősen megkérdőjelezik közelmúltbeli cégügyei: két vállalkozása, a Lukinserv Kft. és a Biotin Kft. az Opten adatai szerint összesen mintegy 200 milliós mínuszt termelt az elmúlt években.

A Lukinserv irodaszerekkel, a Biotin alternatív gyógyászattal foglalkozik, utóbbi egyébként kapott egy meg nem nevezett magánszemélytől 37 millió forint kölcsönt is.

A Tárnoki Civil Fórum programját többek között a Facebookon is népszerűsíti. A nyolcpontos program ötödik pontja az egészségüggyel foglalkozik, a számos szimpatikus elemet tartalmazó listán fellelhető egyrészt az egészségház bővítésének ígérete, valamint - utolsóként - szerénykedik egy furcsa pont: „teret adunk az alternatív gyógymódoknak is”.

A sokmilliós adósságot görgető, magánszemélytől kölcsönhöz jutott Lukács-féle Biotin éppen ilyesmivel foglalkozik. Tárnok ófalujában, az egészségháznál jóval alacsonyabb presztízsű városrészben biorezonanciás kezelések mellett talpmasszázsokkal és hagyományos kínai orvoslással kezelik a betegeket. A hiányos helyesírású honlap tanúsága szerint két terapeuta dolgozik a cégnél, ezek egyike Lukács László felesége, aki cukorbetegségtől az impotenciáig mindenre kínál kezelést.

Helyi forrásaink úgy tudják, Lukács a jóval forgalmasabb, és a valódi orvosi közeg miatt magasabb presztízsű egészségházba szeretné bevinni szolgáltatásait, ahol komolyabb bevételnövekedést remélhetne, s konszolidálhatná adósságát, vagy visszafizethetné a rejtélyes magánszemélynek a kölcsönt. Lukács Lászlóné telefonon magánszemélyként érdeklődő kollégánknak sajnálatát fejezte ki, hogy nem lehetnek az egészségházban, mondván, "itt nem szeret minket az önkormányzat„. Annak lehetőségét azonban nem zárta ki, hogy ha ez változna, lenne esélyük a beköltözésre.

A jelek szerint egy erős támogatója mindenképpen akadt az egészségügyi szférában Lukácsnak, legalábbis Bánovics István körzeti orvos (aki egyébként önkormányzati képviselő is) Facebook-bejegyzésében arról ír, szívesen látná Lukácsot az egészségházban (valójában ezt nem az ő kompetenciája eldönteni).

Bánovics a közösségi médiában is vérmes vitázó, s állítólag kormánypárti betegeit rendszeresen megalázza, továbbá azzal is fenyegetőzik, hogy ha nem sikerül leváltani a jelenlegi polgármestert Lukácsra, otthagyja a tárnoki praxisát, a betegek pedig kereshetnek új háziorvost maguknak.

Bánovics esetében orvosi munkája és politikai szerepvállalás nem először mosódik össze: 2017-ben és 2018-ban „egészségnapot” rendezett, ahol a hagyományos orvosi szűrővizsgálatok mellett hagyományos kínai orvoslás és „hangtál-terápia” is szerepelt az étlapon (beszédes lehet, hogy külön kiemelték nagybetűkkel: NEM ÁRULUNK SEMMIT), ráadásul legalább egy esetben plakátjukon előkelő helyen tüntették fel az ÁNTSZ-t, mint támogatót, ami ugyancsak nem volt igaz.

Mindemellett tavaly a felmérés során személyes adatokat is gyűjtöttek a résztvevőktől, bár arról nem tudni, hogy ezeket felhasználták-e az önkormányzati választási kampány során.

A Lukács mögött álló álfüggetlen választási szövetséget a DK, a Jobbik, az MSZP, a Momentum és a Tárnoki Civil Fórum Egyesület alkotja. Facebook-oldalukon személyeskedő hangvételű adok-kapok zajlik, érdemi vitának, a szövetség részéről a tárgyilagos kommunikációnak nyoma sincs.

Azt pedig néhány hete szúrta ki a Pesti Srácok, hogy a tárnoki Tegyük együtt élhetőbbé Tárnokot (TeéT) egyesület egyik erősembere, Bitó Sándor nyilvánosan Orbán Viktor miniszterelnök tarkón lövéséről ábrándozott a Facebookon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom