Belföld

Négymilliárd forintból orvosi rendelők épülnek a Magyar Falu Program keretében

Egészségügyi fejlesztések

A Miniszterelnökség közzétette a Magyar Falu Program két újabb pályázatának eredményét – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombati tájékoztatóján.

Négymilliárd forintból orvosi rendelők épülnek a Magyar Falu Program keretében
Gyopáros Alpár
Fotó: MH

Gyopáros Alpár (képünkön) az MTI szerint elmondta: az ötezer lélekszám alatti falvakban 186 orvosi rendelő épülhet vagy újulhat meg, összesen négymilliárd forint értékben, illetve 778 kistelepülésen nyílik lehetőség orvosi eszközök beszerzésére, összesen kétmilliárd forint értékben. Emlékeztetett, hogy a Magyar Falu Program keretében február vége óta hat pályázati kiírás jelent meg. Az első két pályázaton – amelyek révén egyházi és önkormányzati közösségi tereket fejleszthettek a falvak – csaknem ezer kistelepülés nyert összesen tizenhárommilliárd forintnyi támogatást. Ezeket követte az egészségügyi ellátás fejlesztését célzó további három kiírás: orvosi rendelők fejlesztésére, építésére, az eszközállományának megújítására. Az orvosi eszközök beszerzésére kiírt pályázaton csaknem minden jelentkező nyert, a rendelők építésére, felújítására meghirdetett pályázaton a jelentkezők  fele juthat támogatáshoz. „Mivel ekkora volt az érdeklődés, jövőre újra kiírjuk ezt a pályázatot” – mondta Gyopáros Alpár. Ezenkívül augusztusi beadási határidővel óvodák építésére, fejlesztésére, férőhelybővítésére pályázhatnak a kistelepülések az ötmilliárd forintos keretből.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom