Belföld

Nyolcszázezer budapesti lehet elégedett Tarlós István főpolgármesterrel

Közvélemény-kutatás a fővárosban

A budapesti választópolgárok csaknem fele Tarlós Istvánt támogatná a főpolgármesteri poszton egy most vasárnapi szavazáson – derült ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

A felmérés eredménye szerint Tarlós Istvánra negyvennyolc, Karácsony Gergelyre, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltjére huszonkilenc, a Jobbik és az LMP támogatását élvező Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltre pedig kilenc százalék voksolna. A Nézőpont Intézet azt írta: a főpolgármesternek csaknem félmilliós biztos szavazótábora van a fővárosban, Karácsony Gergelynek valamivel több mint háromszázezer, Puzsér Róbertnek pedig százezer támogatója az adatok alapján. A kutatás összegzése szerint Tarlós István főpolgámesteri munkájával az egymillió-négyszázezer budapesti szavazópolgár közül „nagyságrendileg” nyolcszázezren – köztük százhatvanezer ellenzéki – elégedett. A megkérdezettek hetvenkét százaléka arra számít, hogy 2019 októbere után is ő lesz a főpolgármester. Kitértek arra is: a budapesti pártpreferencia-adatok alapján Tarlós István a fővárosban hét százalékponttal népszerűbb a Fidesz–KNDP-nél. A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2019. március 28. és április 5. között készült ezer budapesti lakos telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív, a tizennyolc évesnél idősebb budapesti lakosságra nem, kor, és iskolai végzettség szerint. Ennél a mintanagyságnál a maximális mintavételi hiba 3,1 százalék.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom