Ajánló

Szijjártó Péter: Az Érden felépülő központ a második lesz az AVL autóipari világcég bázishálózatában

Infrastruktúra-beruházás

Kutatás-fejlesztési központot épít Érden az osztrák AVL Autókut Mérnöki Kft., a beruházás értéke 12,5 milliárd forint, ehhez a kormány hárommilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ad – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap.

Az Érden felépülő központ a második lesz a grazi után az autóipari világcég bázishálózatában, megelőzve a kínai, koreai és japán központokat. A beruházással háromszázötven munkahely jön létre, közülük kétszázötvenet mérnökök fognak betölteni. Ezek a munkahelyek a külföldi munkavállalás versenyképes alternatíváját jelentik – mondta a politikus. Hozzátette, a cég beruházása tovább növeli Magyarországon a GDP-arányos kutatás–fejlesztési ráfordításokat, szorosabbra fűzi az osztrák–magyar kereskedelmi kapcsolatokat. Elmondta, az osztrákok a harmadik legnagyobb befektetői közösséget alkotják Magyarországon a németek és az amerikaiak után. Kiemelte: a kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly meghaladta a tízmilliárd eurót, amivel Magyarország Ausztria második legjelentősebb kereskedelmi partnerévé vált Németországot követően.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom