Ajánló

Új vezetőt kapott több állami tulajdonú cég

A MÁV-csoport adóssága ötödére esett Dávid Ilona vezetése alatt

Személycserék történtek tegnap a Magyar Államvasutak Zrt.-nél (MÁV), a Volánbusznál, illetve a Magyar Villamos Művek (MVM) és Nemzeti Közműveknél (NKM).

Homolya Róbertet nevezte ki a Magyar Államvasutak Zrt. élére Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Dávid Ilona elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől, a jövőben a Volánbusz Zrt.-t irányítja a miniszter felkérésére – közölte a tárca nélküli miniszter kommunikációs stábja tegnap az MTI-vel.Homolya Róbert jogász, közlekedéspolitikai szakember 2015 és 2017 között a Miniszterelnökségen töltött be miniszterelnöki biztosi, majd kormánybiztosi pozíciót, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként látta el a szakterület irányítását. Dávid Ilona irányítása alatt a MÁV-csoport adósság­állománya ötödére esett vissza, a társaság nyereségessé vált, és jelentős hatékonyságnövelő lépéseket tett a cég sikeres működésének érdekében.
A Volánbusz eddigi vezérigazgatója, Fekete Antal is leköszön, ő 2015 áprilisától irányította a céget, közös megegyezéssel történő távozását követően más területen képzeli el jövőjét. Kóbor Györgyöt nevezi ki az Magyar Villamos Művek Zrt. élére a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.Az MVM új elnök-vezérigazgatója az Nemzeti Közművek Zrt. igazgatóságának elnökeként továbbra is részt vesz a társaság irányításában.

Az NKM vezérigazgatói feladatait Hiezl Gábor, a társaság eddigi digitalizációs és innovációs vezérigazgató-helyettese veszi át. Zsuga János, az MVM eddigi vezérigazgatója pedig közös megegyezéssel távozott. Ez azt is jelenti, hogy a két állami vállalat működését szorosabban összehangolják.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom