Ajánló

Staudt is bedobta a törülközőt

„Egy” – nyilatkozta lapunknak Volner János, aki korábban azt mondta: Szávay után még három képviselőt „leszedhetnek”

Egy hónapon belül a második politikus távozott a Jobbik képviselőcsoportjából. Staudt Gábor tagadja, hogy lemondásának köze lenne a párton belüli feszültségekhez.

Lemondott parlamenti mandátumáról Staudt Gábor, a Jobbik képviselője. A politikus indoklása szerint magánéleti okokból a tavaszi ülésszaktól nem tudja ellátni ország-gyűlési képviselői feladatait, ezért kérte, hogy gondoskodjanak mandátuma betöltéséről. A döntést pár perccel Staudt távozását bejelentő Facebook-bejegyzése után a Jobbik is megerősítette, és közölték azt is, hogy a politikus helyét Csányi Tamás, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében indult képviselőjelöltje fogja betölteni. Hozzátették azt is, hogy az antiszemita botránya miatt távozott Szávay István képviselői helyét Bencsik János, a párt Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke veszi át.

Forrásunk szerint az, hogy már meg is találták a képviselő utódját, egyértelművé teszi, hogy előre megbeszélt lemondásról, vagy lemondatásról lehet szó. Bár Staudt hangsúlyozta, hogy döntésében a párton belüli feszültségek vagy belharcok nem játszottak szerepet, tény, hogy az elmúlt hónapban ő a második jobbikos, aki távozik a parlamentből. Korábban Szávay István mondott le mandátumáról, miután kiszivárogtattak egy, a párt tisztújításán készült felvételt, amelyen egy zsidó nő megverésével dicsekszik. „Egy” – mindössze ennyit mondott az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre Volner János, aki korábban arról beszélt, hogy Szávay mellett még három frakciótagot „leszedhetnek”.

Staudt Gáborral kapcsolatban korábban olyan hírek jelentek meg, hogy egy nemzetközi nemesfém-kereskedelemmel foglalkozó magyar bűnszövetkezet milliárdos áfacsalási ügyében lehet érintett. A politikus lapunknak nyilatkozva azt mondta, neki nincs köze ehhez, s jogi lépéseket emlegetett a híresztelőkkel szemben. Az ügyben egyébként Lengyelországban és Magyarországon is nyomozás indult. A Jobbik nem kommentálta a hírt.

Lapunk korábbi információinak megfelelően Ander Balázst és Gyüre Csabát választotta alelnöknek a Jobbik választmánya. A tisztújítást a párt két korábbi alelnöke, Volner János és Apáti István kilépése miatt írták ki.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom