Ajánló

Rossz előjelek után kellene jól rajtolni

Labdarúgás Sajtóhírek szerint a MOL Vidi tulajdonosával különbözött össze a váratlanul a visszavonulás mellett döntő szerb csatár, Danko Lazovics

Nem túlzás, a Vidi FC hívei közel hat éve vártak a mai napra: a csapat ismét főtáblás mérkőzést játszhat az európai kupákban. Ugyanakkor meglehetősen kaotikus történések vezették fel a BATE Boriszov elleni, a Groupama Arénában 18.55-kor kezdődő találkozót.

Marko-Nikolics
Marko Nikolics, a MOL Vidi edzője (Forrás: Molvidi.hu)

Huszti Szabolcs eltiltott, Kovácsik Ádám sérült, Danko Lazovics pedig bejelentette a visszavonulását, ezt tegnap honlapján a klub is megerősítette, sőt, Marko Nikolics is jelezte, hogy már csak múlt időben beszélhet arról, hogy Danko a játékosa.

A klub továbbra sem hozza nyilvánosságra, mi is történt valójában. Lapértesülések szerint a szombaton botrányos véget ért Puskás Akadémia–MOL Vidi bajnoki találkozó után Garancsi István, a székesfehérvári klub tulajdonosa a szóbeli feddés mellett pénzbüntetéssel is sújtotta „balhézó” játékosait, s elnézést kért viselkedésükért az ellenfél öltözőjében. Lazovics, aki korábban többször is kitűnt izgága és a színészkedésektől sem mentes, közönséghergelő magatartásával, ezúttal inkább csitítani próbálta a társakat az esetnél. Ezért is viselte nehezen a büntetést. Minden bizonnyal emiatt döntött a gyors búcsú mellett. Lépésének semmiféle előjele nem volt, mi több, az UEFA még vele forgatott a múlt héten tévés műsorában. A kialakult helyzet sajnálatos, mert a MOL Vidi – amely az európai kupaporondon nem használhatja a főszponzor nevét, sőt, annak neve a címerében sem szerepelhet – nagyszerű meneteléssel jutott el a főtáblás szereplésig. Az őszi kupamérkőzésekre szóló bérletek kelendősége s ezzel összefüggésben már a mai a BATE ellen is várhatóan tekintélyes nézőszám jelzi, a székesfehérváriak több mérkőzésen is erőn felüli teljesítménye elismerést váltott ki a szurkolók között is. Függetlenül attól, hogy legutóbbi tizenegy mérkőzésükből mindössze kettőt tudtak megnyerni, s augusztus 18. óta nyeretlenek.

A fehérorosz bajnok az UEFA rangsorában előkelőbb helyen áll a Vidinél, Nikolics mégis, mint mindig, a győzelem reményében küldi pályára a játékosait, nem célja az ezen a nívón már apró sikert jelentő döntetlen. Az edző eddig minden mérkőzésre kitalált valami újat, s bár Lazovics nem játszhat, a bosnyák válogatott Hodzic és a bolgár válogatott Milanov már rendelkezésére áll, bevethető. A vendégek kitűnően szerepelnek hazájuk bajnokságában, húsz forduló után hétpontos előnnyel vezetnek. Annak ellenére, hogy leghíresebb játékosuk, a VfB Stuttgartot, az Arsenalt és a Barcelonát is megjárt, harminchét éves Alekszandr Hleb egy hónapja nem játszott.

A székesfehérváriak legutóbb 2012-ben, Paulo Sousa irányításával játszottak az Európa-liga főtábláján. Akkor bravúros játékkal 3–0-ra megnyerték az első hazai meccsüket a portugál Sporting CP ellen.

Európa-liga. L csoport: Vidi FC–BATE Boriszov, PAOK–Chelsea, mindkettő 18.55.