Ajánló

Két és fél milliárd forint jut jövőre a tanodákra

Digitális iskola

A Tanoda és a Lego Education program, valamint a Nemzeti Köznevelési Portál bevonásával bővül a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális iskola programja – jelentették be tegnap a Digitális iskola program harmadik évét elindító rendezvényen.

A digitalizáció olyan társadalmi ügy, amely nemcsak a kormány vagy a versenyszféra magánügye, hanem közös ügy – mondta az eseményen Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. A tanodahálózatról szólva emlékeztetett, az intézményekben nehéz szociális helyzetben lévő, hátrányos helyzetű, sok esetben cigány gyerekeket tudnak elérni. Országszerte jelenleg kétszáznyolcvan tanodába nyolcezer gyerek jár délutánonként. Az érintett intézmények jövőre 2,5 milliárd forint költségvetési támogatásban részesülnek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom