Ajánló

Jobbikos bundabotrány

A segélyszervezet közölte Varga-Damm Andreával, nem kíván ruhái értékesítésével foglalkozni, nem kéri az adományt

Hiteltelenek a Jobbik devizahitelesek megsegítését célzó javaslatai – írta Dömötör Csaba államtitkár a miniszterelnök irodája előtt két napig ülősztrájkoló jobbikosnak.

Varga-Damm-Andrea
Vona Gábor jobbján Varga-Damm Andrea. Nem látnak visszásságot a történetben (Forrás: Facebook)

Hamar feladta látványosnak szánt akcióját Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője, aki pénteken kezdett ülősztrájkba a Parlamentben Orbán Viktor irodája előtt, mert mint mondta, így szeretne választ kapni a miniszterelnöknek küldött levelére, amelyben a devizahitelesek kilakoltatásának leállítását és az ápolási díj emelését kérte. A politikus vasárnap reggel bejelentette, inkább „felfüggeszti a várakozást”, és az említett ügyekről szóló törvényjavaslatok készítésére fordítja idejét.

A Zoom.hu szerint Varga-Damm a parlamenti őrség hétvégéjét sem tette könnyebbé, mivel akárhányszor éjjel felállt és sétált pár lépést, a riasztórendszer jelzett. Az őrök a protokoll szerint minden alkalommal kénytelenek voltak a helyszínre sietni, hogy megnézzék, nem történt-e jogtalan behatolás a miniszterelnök dolgozószobájába, majd jelentést kellett tenniük a feletteseiknek.

A politikusnak tegnap a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt. Dömötör Csaba azt írta, a devizahitelesek megsegítését és az ápolási díjak növelésével kapcsolatos párbeszédet fontosnak tartják, de a Jobbik javaslatai teljesen hiteltelenek. Úgy fogalmazott: „Ön azt állítja, évek óta küzd a devizahitelesekért, azonban amikor az Ország-gyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették. A Jobbik számos politikusa, Vona Gábor, Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton sem szavazta meg a devizahitelek forintosítását és az árfolyamgátat sem.” Hozzátette, az ápolási díj emelésével kapcsolatos tárgyalások jelenleg is zajlanak.

A Jobbik képviselőjéről a Ripost a napokban írta meg, hogy korábban a Facebookon hencegett drága bundagyűjteményével. „Egy ilyen kabátot akár nyolcvan évig is lehet hordani, miközben egy műanyag kabát jó, ha ezer év alatt bomlik le” – magyarázkodott először a politikus, aki később újabb indokkal állt elő, közölte, azért volt szüksége a bundákra, mert őt nem engedik be művelődési házakba kampányolni, így kénytelen volt a téli hidegben az utcán tartani a fórumait. Végül arra jutott, a bundákat felajánlja a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek, hogy jótékonysági célra elárverezzék, de ők közölték, nem foglalkoznak és nem is kívánnak foglalkozni bundák árverésével, így a felajánlott adományokat nem tudják fogadni. A Jobbik sajtóosztályát megkérdeztük, pártjuk nem tartja-e visszásnak, hogy képviselőjük állítása szerint a devizahitelesek érdekeiért küzd, közben pedig bundáival dicsekszik. Úgy reagáltak, nem találják visszásnak a helyzetet, mert nincs szó több tízmilliós bundagyűjteményről, pláne azzal való hencegésről.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom