Ajánló

„Európa jövője a keresztény értékrendű közösségeken múlik”

Nem szabad hagynunk, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsoljákés politikai kisebbségbe szorítsák – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke

A magyarok és a közép-euró­paiak hiánypótló példát és elszántságot adhatnak az európai kultúrának és politikának – mondta Kövér László házelnök szombaton Zalaegerszegen. A Zala Megyei Önkormányzat díszközgyűlésén kitüntették Márfi Gyula veszprémi érseket is.

Kövér László 20180924
Kövér László: A keresztény kultúra felszámolását célzó folyamat ránk is hat (Fotó: Ficsor Márton)

Nem szabad hagynunk, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák – jelentette ki az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén. Kövér László úgy fogalmazott, egyre több jel utal arra, hogy az előttünk álló időkben „van valami nagyon hiánypótló, amit mi, magyarok és közép-európai sorstársaink adhatunk az európai kultúrának és politikának”: a példát és az elszántságot abban, hogy miként őrizhető meg a társadalomban az értékalapú erkölcsi többség, és arra alapozva miként biztosítható a demokratikus politikai többség is. Kövér László ünnepi beszédében Németh László gondolatait idézve arra figyelmeztetett, az európai keresztény kultúra és az európai nemzetállamok felszámolását célzó folyamat a magyarokra is hat.

Kifejtette, ez a 20. század elején fegyveres harccal kezdődött, napjainkban azonban „a tömegmanipuláció arzenáljának dübörgése mellett bontakozik ki”. Tudatosan kitervelt és módszeresen végrehajtani kívánt törekvésnek nevezte azt a célt, hogy „Európa szellemi és anyagi, természeti és gazdasági erőforrásainak a kontinensen, illetve a demokratikus döntéshozatali és ellenőrzési rendszerek hatókörén kívüli érdekkörök legyenek a haszonélvezői”. Az egyének értéktudatának meggyengítésével és felszámolásával meggyengül, majd megszűnik az egyéni érdekfelismerő és érdekvédő képesség is – jelentette ki.

Gondolatait a Sargentini-jelentésre utalva továbbfűzte, miszerint „az európai embereket eláruló politikusok eljárási csalással létrehozott kétharmados többséggel megbélyegezték Magyarországot azért, mert nem akarjuk megnyitni határainkat a törvénytelen bevándoroltatás előtt, mert védeni akarjuk hazánkat és Európát egyaránt”.

A kontinens jövője azon múlik, hogy az európai társadalmakon belül „fennmaradnak-e a keresztény értékrendben és életmódban gyökerező erkölcsi többség közösségei, és ha igen, képesek lesznek-e ismét politikai többséget szerezni országaik irányításában s ezáltal Európa visszahódításában” – értékelte a helyzetet Kövér László.

Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a megye egyre erősebb és sikeresebb, a fejlődés pedig különösen jól megmutatkozik a vasút- és közúthálózat megújulásában. A testület Zala megye díszpolgára kitüntető címet adományozott Márfi Gyula veszprémi érseknek, több évtizedes példaértékű, értékteremtő főpásztori és közéleti tevékenysége elismeréseként. Rajta kívül további tizenegyen vehettek át egyéb megyei kitüntetéseket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom