Ajánló

Egységet kell találni Krisztusban

Erdő Péter: Nem mindegy, hogy csak jó családunk van, vagy igazi, jó, keresztény családban élünk

A Krisztus körül összegyűlő közösség szeretetét jeleníti meg a keresztény család – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek tegnap a Szent István-bazilikában az ökumenikus imahetet megnyitó istentiszteleten.

Egységet kell találni Krisztusban
A főpásztor is részt vett az eseményen
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Hangsúlyozta: keresztény közösség az, ahol a családtagok egymás közötti szeretete Isten szeretetét jeleníti meg, ezért „nem mindegy, hogy csupán jó családunk van, vagy igazi, jó, keresztény családban élünk”. Erdő Péter szólt arról is: a hívő közösségen belüli szeretetnek kegyelmet hordozó szeretetnek kell lennie, amely tanúságot tesz, és közvetíti Isten irántunk való szeretetét. Hozzátette: „Nagy a felelősségünk, hogy hogyan szólunk hozzá az egyház ügyeihez, hogyan próbálunk javításokat javasolni, értékeket fenntartani vagy megvédeni, mert ez a belső, ez az egymás közötti szeretet a lényegét alkotja a működésünknek és a tanúságtételünknek.” Homíliája végén emlékeztetett, „van még, ami elválaszt minket, és nem is intézhetjük el hitbeli meggyőződésünk fontos részleteit egy baráti kézlegyintéssel”, ugyanakkor meg kell találni újra a Krisztusban való egységet, ez pedig figyelmet, fáradságot, elszánt és igényes munkát kíván.

Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke arról beszélt: nehéz időben különösen fontos, hogy „rácsodálkozzunk Isten megtartó szeretetére”.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom