Ajánló

Nagyon elhagyta a teljes élmezőny Kovácsékat

Öttusa-világbajnokság. Férfi csapatunk a Kincsem Parkban remek vívásával megalapozta a jó döntős szereplés esélyét

A hatodik helyről rajtoló Kovács Sarolta gyenge futása miatt vissza­esett összetettben a 13. helyre a budapesti öttusa világbajnokságon. Győzött Volha Szilkina.

Nagyon elhagyta a teljes élmezőny Kovácsékat
Kovács Sarolta jól lovagolt Pató Pállal, de az utolsó számot elrontotta
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Jogosan csóválják a fejüket az öttusa sport hűséges szurkolói, hiszen Klaus Schormann-nak, a nemzetközi szövetség német elnökének a vezetésével az elmúlt évtizedekben annyit változtattak a szabályokon, hogy ma már rá sem lehet ismerni az egykori magyar sikersportágra. A német sportvezető törekvése az volt, hogy négy helyett egynaposak legyenek a versenyek. Nos, mára oda jutottak, hogy például a női egyéni indulók szerdán selejteztek, csütörtökön vívtak, pénteken pedig úsztak, újra vívtak, lovagoltak, majd futottak és lőttek, tehát egy nap helyet három napig tusakodtak.

Ráadásul a döntő napjára már kiderült, hogy a fináléba jutott három magyar versenyző közül a gyengén vívó Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle esélye elszállt a jó helyezésre, egyedül a 19 győzelemmel és 16 vereséggel záró Kovács Sarolta maradt az érmekért versenyben a páston. Ez meglátszott az érdeklődésen is, mert nem telt meg a Kincsem Parkban kialakított öttusaaréna lelátója. Pedig Kovács Sarolta aki a 2008-as budapesti vb-n váltóban már aranyérmes lett, ­úszásban a negyedik legjobb idővel jelentősen javított a helyezésén, a hetedik helyen állt. A jó lóállomány is közrejátszott abban, hogy a harmadik tusa nem húzta szét az élmezőnyt. Kovács Pató Pál nevű lova ugyan nem siette el az ugrásokat, de nem hibázott, így a fehérvári versenyző 296 ponttal – 300 a maximum –­ a hatodik helyről várhatta a befejező tusát. A három éve világbajnok Kovács jól láthatólag felszedett néhány kilót, ami meg is látszott a futásán, s mivel lövészetben is hibázott, így visszaesett a 13. helyre. Alekszejev Tamara a 25., Gulyás Michelle a 27. helyen ért célba. A fehérorosz Szilkina hatalmas fölénnyel nyert az olasz Elena Micheli és a brit Kate French előtt.

Ma rendezik a férfi egyéni döntőt, négy magyarral. Az előre hozott vívás felemásan sikerült, az olim­piai bronzérmes Marosi Ádám sokkal jobban vívott, mint a selejtezőben, s 21 győzelemmel 14 vereséggel az ötödik helyen áll. De Kasza Róbert és Demeter Bence sem szakadt nagyon le az élmezőnytől 19-19 győzelemmel, amely reményt adhat egy jó helyezésre a csapatversenyben. Regős Gergely 10/25-ös negatív mérleggel a 36. lett.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom