Ajánló

Egy férfi tüzet nyitott egy kaliforniai fesztiválon, az áldozatok között van egy hatéves kisfiú is

Lelőtték a támadót

Legkevesebb hárman meghaltak és tizenöten megsebesültek helyi idő szerint vasárnap este az észak-kaliforniai Gilroy városában, amikor egy férfi tüzet nyitott a helyi fokhagymafesztiválon – adta hírül az MTI.

Egy férfi tüzet nyitott egy kaliforniai fesztiválon, az áldozatok között van egy hatéves kisfiú is
Legkevesebb hárman meghaltak és tizenöten megsebesültek helyi idő szerint vasárnap este az észak-kaliforniai Gilroy városában
Fotó: Fotó: AFP/Neal Waters

Az áldozatok között van egy hatéves kisfiú is, a sérülteket a helyi kórházba szállították. A rendőrök rövid idő alatt végeztek a támadóval. Scot Smithee gilroyi rendőrfőnök szerint az elkövető minden bizonnyal átvágta magát egy kerítésen, így jutott be a fesztivál területére, mivel a bejáratoknál fémdetektorokkal védett ellenőrzőpontokon kellett volna áthaladnia. A tettes ezután kezdett lövöldözni, mire hatalmas pánik tört ki, ám a rendőrség így is egy percen belül válaszolt a támadásra. A hatóságok nagy erőkkel keresnek egy másik személyt is, ugyanis a szemtanúk beszámolói alapján azt feltételezik, hogy a férfinak volt egy tettestársa. Az azonban nem világos, mi lehetett a szerepe. A hatóságok egyelőre nem árultak el részleteket a merénylő személyazonosságáról, és a férfi indítéka is ismeretlen. A CNN úgy értesült, hogy az ügyet a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei is vizsgálják. A San Franciscótól mintegy száznyolcvan kilométerre fekvő városban általában több mint százezren keresik fel az évente megrendezett fokhagymafesztivált.